Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Nevyplatené peniaze máme v hlave. Ale Slovan by mal v KHL zostať

Mrzí ho nevydarená sezóna Slovana i fakt, že sa nedostal na olympiádu do Pjongčangu. Andrej Meszároš (32), kapitán jediného slovenského zástupcu v KHL, pripúšťa zotrvanie v mužstve a zároveň potvrdzuje, že v národnom tíme ho už viac fanúšikovia neuvidia.

02.03.2018 15:00
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

„S reprezentáciou som sa chcel rozlúčiť pod piatimi kruhmi. Škoda, že to nevyšlo. Nezazlievam to však nikomu,“ priznáva ostrieľaný obranca.

Ako sa vám pozdával záverečný zápas sezóny s Dynamom Minsk, v ktorom ste zvíťazili 4:2?

Vyhralo sa, to je dôležité. Na ostatnom nezáleží. Sme radi, chceli sme uspieť najmä kvôli fanúšikom.

Na to, že obom tímom už o nič nešlo, bol duel dosť nervózny…

Každý tím chce vyhrať posledný zápas sezóny, či sa prebojoval do play off alebo nie. Práve z toho vyplývala veľká snaha oboch celkov. Hrali sme celkom fajn, strelili sme góly a podržal nás brankár Štěpánek.

Posledný zápas sezóny ste vyhrali, no inak nemáte byť s čím spokojný. Ako hodnotíte sezónu?

Je pre nás sklamaním. Nedostali sme sa do play off, čo bol náš cieľ. Bohužiaľ. Azda to vyjde na budúci rok.

Prečo Slovan nepostúpil do play off?

Menil sa tréner a hráči prichádzali do mužstva ešte počas sezóny. Menilo sa úplne všetko, chýbala nám zohratosť. To boli asi hlavné dôvody. Azda pôjde do budúcej sezóny už kompletný tím a nebudeme ho skladať za pochodu. Ďalším faktorom boli zranenia, ktoré nás potrápili. V tomto by azda mohol mať klub trochu viac šťastia.

Čo prežíva kapitán, keď sa mužstvo okolo neho výrazne obmieňa?

Je to ťažké, ale sme profesionáli a vieme, ako to chodí. Nechcem sa na to vyhovárať. Mali sme najmä vyhrať viac zápasov proti slabším súperom. Z nejakého dôvodu platí, že so silnými súpermi dokážeme uhrať nejaké body, no so slabšími často prehrávame. To bol problém Slovana aj v predošlých sezónach.

Andrej Meszároš Foto: SITA, Marek Mrviš
Andrej Meszároš Andrej Meszároš

V zápasoch u súperov ste uhrali len 15 bodov – suverénne najmenej zo všetkých tímov. Prečo?

Neviem si to vysvetliť. Doma sme hrali celkom fajn, ale do zápasov vonku sme to nedokázali preniesť. Tieto body nám potom citeľne chýbali. Preto sme tam, kde sme.

Čo chýbalo mužstvu z hernej stránky?

Vyváženosť výkonov. Či už ide o zopakovanie výkonu v nasledujúcom stretnutí alebo udržanie jednej úrovne počas celého zápasu. Nedokázali sme hrať 60 alebo 65 minút v plnom tempe hokej, ktorý sme si povedali. To bol hlavný dôvod, prečo sme často prehrávali vyrovnané zápasy.

Nájdete aj nejaké pozitíva?

Vo výbornom svetle sa ukázal brankár Kubo Štěpánek. Veľakrát nás podržal a dal nám šancu vyhrať zápasy. Okrem neho to boli najmä mladí chalani, ktorí prišli do tímu. Hecl, Sádecký, Sloboda, Hedera i ostatní ukázali všetkým, že môžu hrať v KHL. Makali na sebe aj na tréningoch a myslím si, že majú pred sebou veľkú budúcnosť.

Pre športovca je vždy dôležité, aby ho šport bavil. Bavili ste sa hokejom?

(chvíľu premýšľa) Ťažko povedať. Médiá a všetci okolo znova rozoberali aj peniaze, takže to bolo ťažké. Hokej nie je zábavný, keď stále prehrávate. Vtedy sa vám príliš nechce chodiť do šatne, nevládne dobrá nálada.

Dokáže hokejista vytlačiť z hlavy, že má klub voči nemu finančné resty?

Každý to má v hlave. Môžeme dookola hovoriť, že nie, ale i tak nad tým musíme rozmýšľať. Museli sme sa s tým vyrovnať, každý po svojom, a ísť ďalej.

Andrej Meszároš v drese bratislavského Slovana.... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Andrej Meszároš, hc slovan bratislava Andrej Meszároš v drese bratislavského Slovana. Ešte bez kapitánskeho céčka.

Koľko výplat vám chýba?

To nebudem komentovať. To je otázka na vedenie klubu.

Skončila sa vám zmluva. Viete si predstaviť pokračovanie v Bratislave?

Uvidíme, či ma Slovan bude chcieť. Podľa toho sa zariadim. Ak by mal klub záujem, možno by som ostal. Záleží to od viacerých okolností.

Trúfate si povedať, či bude Slovan pôsobiť aj v budúcej sezóne v KHL?

To je opäť otázka na vedenie. Myslím si však, že by bola škoda, keby neostal v KHL. Dúfam, že sa podarí klub zastabilizovať na viac rokov dopredu.

Budete sa uchádzať o miesto v reprezentácii pre majstrovstvá sveta?

Nie. S reprezentáciou som skončil. Dres národného tímu si už neoblečiem. Idem si odpočinúť, dať sa dokopy a pripraviť sa na ďalšiu sezónu.

Rozhodlo o vašom konci v národnom tíme sklamanie, že ste sa nedostali na olympiádu?

Jasné, som sklamaný. No tak či tak som bol rozhodnutý, že skončím. Chcel som reprezentačnú kariéru ukončiť na olympiáde. Bohužiaľ sa mi to nepodarilo. Taký je život. Nezazlievam to nikomu. Moja sezóna nebola bohvieaká, tréneri sa rozhodli, ako sa rozhodli. Akceptoval som to. Škoda, že sa to takto skončilo. Do reprezentácie sa tlačia mladí chalani s potenciálom. Tréneri budú mať s kým pracovať. Verím, že odohrajú dobré zápasy a budú napredovať.

Neláka vás ani domáci šampionát v roku 2019?

Bol pre mňa lákadlom. Je to ešte ďaleko, ale už som sa rozhodol.

Sledovali ste vystúpenie hokejistov v Pjongčangu?

Pozeral som všetky zápasy. Aj o štvrtej ráno som vstal. Chalanom som držal palce, s niektorými som si aj písal a povzbudzoval som ich. Ukázali svetu, že vedia hrať hokej. Bojovali a makali. Bohužiaľ, výsledky nakoniec neboli také, ako si predstavovali. No nemajú sa za čo hanbiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Andrej Meszároš