Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Július Hudáček: Do šatne som vošiel ako kráľ

Hokejisti Severstaľu Čerepovec trošku pokazili slávnostný utorkový večer na ľade moskovského CSKA. Favorita zdolali 4:1 aj vďaka spoľahlivému výkonu brankára Júliusa Hudáčka a získali tri dôležité body. Opäť sa posunuli v tabuľke západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy na ôsme miesto zaručujúce účasť v play off.

28.02.2018 17:18
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček v drese Severstaľu Čerepovec.
debata

Pred začiatkom stretnutia diváci aplaudovali ôsmim olympijským víťazom z tímu CSKA: brankárovi Iľjovi Sorokinovi, obrancom Bogdanovi Kiselevičovi, Alexejovi Marčenkovi, útočníkom Sergejovi Andronovovi, Michailovi Grigorenkovi, Kirillovi Kaprizovovi, Ivanovi Teleginovi a asistentovi trénera Olega Znaroka Igorovi Nikitinovi.

Zlatým medailistom gratuloval aj legendárny Boris Michajlov, dvojnásobný olympijský víťaz. Časť ovácií a potlesku patrili aj obrancovi CSKA Matovi Robinsonovi z bronzového mužstva Kanady.

S výnimkou Marčenka ostatní nastúpili na ceremoniál v civilnom oblečení – v dresoch na sakách. Tréneri im dali voľno, čo oslabilo silu CSKA – a Severstaľ to využil.

„Vybojovali sme si tri body na súperovom ľade. Počas celého zápasu sme pôsobili veľmi dobre, spoluhráči zblokovali veľa striel, hrali živo. Domácim síce chýbalo sedem reprezentantov, no CSKA má široký káder štyridsiatich kvalitných hráčov. Takýto výkon sa pokúsime zopakovať aj v zápase proti SKA Petrohrad, lídrovi súťaže,“ uviedol Hudáček pre portál business-gazeta.

Trúfa si Severstaľ aj proti SKA?

„To by sme museli hrať tak ako Slovensko na olympijskom turnaji proti Rusom. Proti Petrohradu to budeme mať veľmi zložité, predpokladám, že SKA nastúpli v najsilnejšej zostave.“

Na otázku, s akými pocitmi sledoval zápas Slovensko – Rusko v Pjongčangu, odvetil so smiechom:

„Po zápase som vošiel do šatne Severstaľu ako kráľ. Škoda, že sme v takých výkonoch nepokračovali aj ďalej. V slovenskom hokeji je veľa problémov, je nevyhnutné pracovať. O desať rokov bude situácia lepšia. Túžil som hrať v Pjongčangu, no generálny manažér mi povedal, že v reprezentácii uprednostní brankárov z českej extraligy,“ uzavrel Hudáček.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Július Hudáček #Severstal Čerepovec