Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti sa rozlúčia. S fialovým nádychom

S nevydarenou sezónou sa rozlúčia domácim zápasom s Dynamom Minsk. Hokejisti Slovana odohrajú vo štvrtok o 19.00 posledný duel aktuálneho ročníka KHL.

28.02.2018 15:45
Slovan Šťastný Foto: ,
Andrej Šťastný vo fialovom drese Slovana zo sezóny 2013/14.
debata

Oba tímy sú už dávno bez šance na postup do play off. Bratislavčanom patrí v Západnej konferencii s 55 bodmi z 55 stretnutí predposledná dvanásta priečka a už sa z nej nepohnú. Minsk je na tom o dve pozície a 18 bodov lepšie.

Tréner slovenského tímu Eduard Zankovec má po dlhej olympijskej prestávke k dispozícii výrazne oklieštený káder. Z klubu odišli český reprezentant Řepík, jeho krajania Voráček s Buchtelem, americký obranca Ebert i slovenský útočník Mikúš.

I tak poskladal v utorok v Podoľsku štyri kompletné útoky. Slovanisti podľahli na ľade Víťazu 3:5, hoci po prvej tretine mali sľubný dvojgólový náskok. Góly hostí strelili Šťastný, Genoway a Sersen. V zostave nechýbali navrátilci po zranení Viedenský a Réway.

„Gratulujem domácim k víťazstvu. Zápas sa musel páčiť divákom, padlo dosť gólov, hralo sa hore – dolu s niekoľkými šancami. Išlo o prvé stretnutie po dlhej prestávke, mali sme ho dobre rozohrané, no urobili sme niekoľko chýb, ktoré nás stáli zisk bodov,“ zhodnotil Zankovec stretnutie pre klubovú stránku Slovana.

V domácej rozlúčke nastúpia slovanisti s fialovou stuhou s nápisom Slovan Fights Cancer (Slovan bojuje proti rakovine) na pravom ramene. Fialová farba sa vo svete všeobecne používa v kampaniach na zvýšenie povedomia o onkologických ochoreniach a reprezentuje nádej na uzdravenie.

Pred úvodným vhadzovaním odovzdá vedenie klubu šeky v celkovej hodnote 10 000 eur neziskovej organizácii „Deťom s rakovinou“ a občianskemu združeniu „Slniečko na ceste“. V predošlých ročníkoch sa Slovan štyrikrát predstavil v špeciálnych fialových dresoch, ktoré sa následne predávali v dražbe.

Slovan nepostúpil do play off štvrtýkrát zo šiestich sezón v rámci pôsobenia v KHL. Podarilo sa mu to len v prvom ročníku 2012/13 a štvrtom 2015/16.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava