Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sparta nakupuje na Slovane. Jedného hráča už získala, chce aj ďalšieho

Český hokejový útočník Jan Buchtele bude po odchode zo Slovana Bratislava opäť obliekať dres Sparty Praha. S extraligistom sa dohodol na viacročnej zmluve.

17.01.2018 11:37
Slovan - Vladivostok Foto: ,
Michal Řepík (vľavo) v drese HC Slovan Bratislava.
debata

Dvadsaťsedemročný krídelník hral za pražský klub tri sezóny v rokoch 2014–2016 a krátko aj v závere minulého ročníka po angažmáne v Avtomobiliste Jekaterinburg.

„V aktuálnej situácii som videl návrat do Sparty ako najlepšie riešenie. Po dvoch lapáliách v KHL mi už dobrodružstvá stačili,“ uviedol Buchtele, ktorý sa stal piatou výraznou posilou Sparty po príchodoch Jána Laca, Mareka Ďalogu, Zbyněka Micháleka a Richarda Jarůšeka.

„V tejto chvíli mám pocit, že je ideálne byť v prostredí, kde sa mi darilo a kde cítim, že mám dobré hokejové zázemie,“ citoval ho portál iDnes.cz. Buchtele odohral za Slovan v prebiehajúcej sezóne 41 zápasov s bilanciou šesť gólov a päť asistencií.

Vedenie Sparty sa netají záujmom priviesť zo Slovana aj ďalšieho českého útočníka Michala Řepíka. „Dlhodobo a veľmi podrobne sledujeme trh a nechceme priviesť do mužstva hráča iba preto, aby sme ukázali činnosť. O každom mene starostlivo diskutujeme s trénermi a členmi predstavenstva klubu,“ povedal športový manažér Sparty Michal Broš.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Jan Buchtele #Michal Řepík