Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanu chýba golonkovská vášeň a pekelná srdnatosť

Najemotívnejšia chvíľa nedeľňajšieho zápasu Slovana proti CSKA Moskva, prvého v tomto roku, prišla pred jeho začiatkom.

08.01.2018 13:07
Andrej Meszároš, Sergej Andronov Foto: ,
Hokejová legenda Jozef Golonka pred úvodným buly zápasu Slovan - CSKA Moskva s domácom kapitánom Andrejom Meszárošom a hosťujúcim Sergejom Andronovom.
debata (2)

Vedenie bratislavského klubu zablahoželalo Jozefovi Golonkovi, hráčskej ikone Slovana i čs. reprezentácie v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, k životnému jubileu. Legenda dostala k osemdesiatke dres s číslom osemdesiat. Na kocke nad ľadom šli fragmenty z bohatej Golonkovej kariéry, diváci vo vypredanom hľadisku tlieskali a ováciami postojačky ďakovali nezabudnuteľnému strednému útočníkovi s deviatkou na chrbte.

„Ste najlepšie publikum na svete. Za to, čo som dosiahol a dostal sa na piedestál, vďačím svojim spoluhráčom – v klube i v reprezentácii. Pozdravujem aj českých, ktorí si ma zvolili za kapitána. A veľké poďakovanie patrí aj mojej manželke Božke,“ uviedol jubilant v krátkom príhovore – a vzápätí vhodil úvodné buly.

Bývalý hokejista a tréner Jozef Golonka (druhý... Foto: SITA, Brano Bibel
HOKEJ: Jozef Golonka oslavuje 80-tku Bývalý hokejista a tréner Jozef Golonka (druhý sprava) na ľade Slovana Bratislava pri príležitosti jeho osemdesiatych narodenín pred zápasom Slovan - CSKA.

Okolnosti zariadili, že súperom Slovana bol moskovský CSKA, v Golonkovej ére neohrozený európsky klubový suverén, proti ktorému vždy šlo o prestíž. O ňu ide aj teraz, čas pokročil, Slovan hrá s CSKA v jednej súťaži. K slávnostnému večeru by pristalo streliť chýrnej značke aspoň gól…

Domácim snahu oň uprieť nemožno. Mali aj šance (Genoway, Ščerbatov), snažili sa, ako najlepšie vedeli a čo im favorit dovolil, avšak štvrtý raz vyšli doma naprázdno. Po dvoch predchádzajúcich víťazstvách v závere roka nad Jokeritom Helsinki (vonku i doma) vstúpili do tohto prehrou 0:3. Chýbala golonkovská vášeň a pekelná srdnatosť – a možno nejde len o nostalgiu pamätníka…

Útočník Juraj Mikúš videl dôvody neúspechu v malom počte striel a oslabeniach, ktoré stáli Slovan veľa síl.

„Málo sme strieľali – a bez gólu sa nevyhráva. CSKA má kvalitné mužstvo, výborne hrá v obrane, je nebezpečné v útoku. Mali sme príliš veľa oslabení, čo nám odčerpávalo sily. Prvé dve tretiny sme so súperom držali krok, aj za nepriaznivého stavu 0:2 sa dalo ešte niečo urobiť. V tretej tretine sme mali vyvinúť trochu väčší tlak. Nemyslím si však, že sme odohrali špatný zápas, ale kvalitný súper na rozdiel od nás využil svoje šance. Nám to nepadalo ako proti Jokeritu, bývajú aj také zápasy. V tretej tretine sme mali vyvinúť trochu väčší tlak. Sporné vylúčenia? Zákroky, po ktorých prišli, som nevidel, veľa sporných momentov áno,“ podotkol.

Akcia Juraja Mikúša a @buchta47 zaváňala gólom

Príspevok, ktorý zdieľa HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),

Je náročné motivovať sa v zápase, v ktorom dominuje súper?

„Keď príde plný dom, je to motivácia sama o sebe. Ľudia si zaplatili vstupné, kúpili permanentky, čo nie je lacné. Sme sklamaní, že sme nevedeli viac vzdorovať a nedali nejaký gól. Boli by sme spokojnejší, budme sa to snažiť odčiniť v ďalšom domácom zápase proti Magnitogorsku, je to takisto zvučný súper. Dúfam, že nám to vyjde lepšie ako proti CSKA. Nebolo to najsilnejšie mužstvo, ktoré tu v tomto ročníku hralo, SKA Petrohrad je trošku inde, v zakončení je nebezpečnejší. CSKA hral však na štyri päťky, tri lajny striedal v presilovkách, pôsobil tímovejšie,“ dodal Mikúš.

Slovan v utorok hostí Metallurg Magnitogorsk (19.00), dvojnásobného víťaza Gagarinovho pohára.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva #Jozef Golonka