Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po doživotnom treste v KHL odmietol MMA. Ryspajev sa neplánuje zmeniť

Po roku a pol zrušila Kontinentálnej hokejovej liga obrancovi Damirovi Ryspajevovi doživotný zákaz pôsobenia v súťaži za vyčíňanie v minuloročnom prípravnom zápase.

30.12.2017 17:42
debata

Dvadsaťdvaročný Kazach ihneď podpísal zmluvu s Astanou a vrátil sa do KHL pri piatkovej prehre 2:3 so Soči.

Ryspajev si vyslúžil trest za prípravný zápas na ľade vtedajšieho nováčika Kontinentálnej ligy Kunlunu v auguste 2016, v ktorom sa správal ako zmyslov zbavený.

Najprv zložil tvrdým úderom slovenského útočníka Tomáša Marcinka a potom sa postupne pobil s ďalšími hráčmi čínskeho klubu, ktorí boli na ľade.

Nakoniec sa vrhol ešte na striedačku Kunlunu a pustil sa do ďalších. Marcinko opustil ľad na nosidlách a previezli ho do nemocnice s podozrením na otras mozgu, ktoré sa nakoniec nepotvrdilo. Zápas už po troch minútach ukončili.

Po doživotným vylúčení z KHL hral Ryspajev najvyššiu súťaž v Kazachstane a aj druhú ruskú ligu VHL. Dostal aj ponuku na zápas v zmiešanom bojovom umení MMA, ktorú odmietol. Teraz su mu naskytla nová šancu v elitnej súťaži, meniť sa nemieni.

„V hokeji sa nedá hrať nejako slušne alebo kultivovane. Je to chlapský šport,“ povedal serveru Sports.kz po svojom návrate. Krotiť sa vraj nemá za potrebu. „Som hráč, ktorý sa vždy držal v ústraní. Vždy som bol dobrý chlapec,“ vyhlásil Ryspajev.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barys Astana #Tomáš Marcinko #Damir Ryspajev