Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráme menšie play off, vraví Viedenský. Šťastný skúšal Granlundovu fintu

Z piatich zápasov vyťažili dvanásť bodov. Úspešnú domácu sériu uzavreli futbalovým víťazstvom 1:0 nad Vladivostokom.

29.11.2017 15:32
Michal Řepík, Ivan Nalimov Foto: ,
Slovanista Michal Řepík ohrozuje brankára Vladivostoku Ivana Nalimova.
debata

O najtesnejšej výhre hokejistov Slovana rozhodol v 42. min v presilovej hre kanadský obranca Cam Barker. Zverencov Eduarda Zankovca čaká najbližšie náročná šnúra piatich stretnutí u súperov. Odštartujú ju v nedeľu o 16.00 na ľade najslabšieho tímu KHL – v Rige.

Hlavnou postavou utorňajšieho duelu bol brankár domácich Jakub Štěpánek. Mužstvo niekoľkokrát podržal a súperom dvíhal výbornými zákrokmi tlak.

„Chytal výborne. Podržal nás. Vďaka nemu máme tri body,“ pochválil českého brankára center Marek Viedenský. Slovami chvály nešetril ani Štěpánkov krajan a konkurent Marek Mazanec: „V hokeji je bežné, že chytá ten, ktorému to akurát ide lepšie. Momentálne je to Kuba a zaslúži si dôveru trénera. V pondelok aj v utorok chytal výborne. Samozrejme, chytať potrebujem aj ja, no musím si počkať na šancu. Uvidíme, ako to dopadne.“

Štěpánek sa postavil do bránky už v šiestom stretnutí po sebe. Proti Admiralu vychytal prvé čisté konto v sezóne. „Som rád. Nula vždy poteší, ale pre nás sú dôležitejšie body. Od začiatku to vyzeralo tak, že rozhodne jeden gól. Nechcel som ho dostať ja… Dôveru trénera si užívam, bez nej to ide ťažko. Zo striedačky totiž neukážete, čo vo vás je. Myslím, že dôveru sa mi celkom darí splácať,“ vravel Štěpánek.

Bratislavčania dobre vedia, že doma nazbierané body potrebujú vyšperkovať ziskom na ľade súperov. „Vonku to bude ťažké. Zatiaľ sa nám u súperov príliš nedarí, nezískavame tam veľa bodov. Potrebujeme vyhrať čo najviac zápasov, aby sme si držali aspoň teoretickú šancu na play off,“ naznačoval Štěpánek.

„Musíme hrať to isté, čo v ostatných troch zápasoch doma. Ak to dokážeme, verím v dobré výsledky. Sme radi, že sme získali dvanásť bodov, ale mohli sme ich mať aj viac. S Víťazom sme to pokašľali. Tento desaťdňový trip bude náročný, ale verím, že ho zvládneme. Pre nás je už každý zápas také menšie play off. Potrebujeme vyhrávať čo najviac,“ doplnil Viedenský.

Elitný center Slovana bol jedným z troch hráčov, ktorí v utorok dostali desaťminútový trest za nešportové správanie. Svoj tím zbytočne oslabil v dôležitých momentoch tretej tretiny. „Bol som nahnevaný. Súper mi tam dal hlavičku a ja som dostal desinu. Samozrejme, nemalo by sa mi to stať. Mrzí ma to. Už som však bol taký vytočený na rozhodcov, že mi praskli nervy,“ vysvetlil.

Jeho spoluhráč Andrej Šťastný sa v zápase pokúšal o fintu spoza bránky, ktorou sa preslávil Fín Mikeal Granlund na rovnakom ľade v semifinále MS 2011. Brankár Nalimov sa však nedal zaskočiť. Pozrite si video.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cam Barker #Jakub Štěpánek