Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan ťahá kanadský kanonier. Meszároš: Konečne máme strelca

Strieľa góly ako na bežiacom páse a ťahá mužstvo. Kanadský legionár v drese hokejového Slovana Zach Boychuk je momentálne najvýraznejšou postavou tímu. V štyroch zápasoch po novembrovom asociačnom termíne nastrieľal šesť gólov a pridal dve asistencie. Výraznou mierou sa tak zaslúžil o zisk deviatich bodov z dvanástich možných.

28.11.2017 12:39
debata

New Squadddd @hcslovan

Príspevok, ktorý zdieľa Zach Boychuk (@zachboychuk),

Dvadsaťosemročná niekdajšia veľká nádej Caroliny rozhodla aj pondelňajší duel slovanistov s čínskym Kchun-lunom, v 27. sekunde predĺženia strelil Boychuk víťazný gól na 2:1.

„Na to sem prišiel,“ usmieval sa v šatni kapitán Andrej Meszároš a dodal: „Konečne máme v tíme dobrého strelca, ktorému sa darí. Celá ich lajna hrá výborne, musíme sa k chlapcom pridať aj my ostatní.“

Dvojnásobný juniorský majster sveta si pôsobenie v Bratislave užíva. Naznačuje, že občas robí aj chyby, no tie mu fanúšikovia pri jeho streleckej forme bez váhania odpustia.

„Mám za sebou niekoľko náročných rokov. V NHL ani v Sibire v KHL sa mi nedarilo. Nedokázal som zo seba dostať to, na čo mám. Gólmi som teraz nabral sebavedomie a všetkých chcem ukázať, aký hráč som. Dúfam, že sa bude dariť celému tímu a ešte spravíme túto sezónu zaujímavou,“ hovoril sympatický nevysoký útočník, ktorého vedenie KHL vyhlásilo za najlepšieho útočníka uplynulého týždňa.

V pondelok sa vo veľmi dobrom svetle ukázal aj český legionár Jan Buchtele. Vedenie ho nedávno zaradilo na listinu voľných hráčov a do zostavy sa vrátil až v sobotňajšom súboji s Chabarovskom (5:2), ale proti Kchun-lunu odohral asi najlepší zápas za Slovan.

„Dva body sme získali zaslúžene. V predošlom súboji som veru cítil zápasový deficit, v pondelok to však už bolo lepšie. Nie je ľahké hrať, keď viete, že ste na hrane tímu. Umiestnenie na listinu voľných hráčov je totiž jasný signál, že s vami v klube veľmi nepočítajú. No môže to byť aj motivácia. Snažím sa na to nemyslieť a odviesť na ľade sto percent,“ priblížil svoje pocity strelec prvého gólu.

Slovanisti si dobre uvedomovali, že ich už dnes čaká ďalší duel s Vladivostokom. Aj preto bol súboj s čínskym klubom chvíľami bez iskry. „Dve tretiny to bolo akési zaspaté. Chýbal nám pohyb. Berieme aj dva body,“ priznal Meszároš.

Ďaloga: Lepších ľudí niet

Špeciálnu príchuť mal duel v Bratislave pre Marka Ďalogu, ktorý si v predošlej sezóne obliekal práve dres Slovana.

„Mám pocit, že body sa rozdelili spravodlivo. Domáci mali viac vyložených šancí. Ako som sa cítil? Bolo to neskutočné! Ako keď prídete domov, nezažil som to nikdy predtým. Nikde. Lepších ľudí niet. Keď sa objavíte na kocke a ľudia tlieskajú, ani neviete, čo máte robiť – usmievať sa alebo plakať. Fanúšikovia v Bratislave sú ozajstný šiesty hráč mužstva,“ vravel rodák zo Zvolena.

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Zach Boychuk