Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Genoway: Réwayovo hokejové IQ je veľmi vysoké

S Martinom Réwayom sa nakrátko stretol vo Fribourgu v závere sezóny 2015/16. Jeden z lídrov Slovana Colby Genoway (33) nastúpil v pondelok v druhej formácii Slovana po boku talentovaného slovenského útočníka a svojho krajana Zacha Boychuka. "Obaja odohrali veľmi dobrý zápas. Celkom nám to šlo. Ak ostane Martin zdravý, bude sa zlepšovať," tvrdí sympatický Kanaďan.

14.11.2017 18:10
Slovan Genoway Foto: ,
Colby Genoway.
debata

Ako veľmi dôležité je pre Slovan víťazstvo nad Ufou?

Podali sme dobrý tímový výkon. Niekedy na ľade dokazujeme, že máme naozaj kvalitný tím. Inokedy nám to príliš nejde a padáme na kolená. V druhej tretine sme hrali dobre, prvá bola v poriadku, v tretej sme po zvýšení náskoku neboli dostatočne agresívni. Dovtedy sme súpera prekorčuľovávali. No Ufa má vynikajúce mužstvo, čo v závere potvrdila. Brankár Štěpánek podal fenomenálny výkon. Chytil veľa šancí, najmä v prvej tretine. Zvládli sme oslabenia, máme na čom stavať.

Pozdávala sa vám spolupráca s Boychukom a Réwayom?

Obaja odohrali veľmi dobrý zápas. Martin je pokojný typ a výborný s pukom. Musí sa dostať do hernej praxe, rozhýbať nohy. Keď sa rozbehne, môže byť veľmi dôležitým mužom tímu. Na prvý zápas, keďže bol dlho bez ľadu, sa uviedol dobre. Predviedol dobré akcie a aj bránil. Dúfam, že si počas najbližšieho týždňa vytvoríme správnu chémiu v útoku a bude to fungovať.

Aký dojem na vás Réway urobil?

Poznám ho z krátkeho spoločného pôsobenia vo Švajčiarsku. Neboli sme tam spolu dlho, ale stačilo to na to, aby som vedel, aký je šikovný a zručný. Jeho potenciál je obrovský a hokejové IQ veľmi vysoké. Pre obranu súpera je postrach. Bude sa zlepšovať, o tom nepochybujem. Ak ostane zdravý, získa sebavedomie. Jeho limity siahajú až kdesi do nebies.

Neprekáža vám, že vás opäť čaká týždňová pauza?

Týždeň, ktorý sme mali k dispozícii predtým, nám padol dobre. Pracujeme na systéme a snažíme sa vytvoriť kompaktné mužstvo. Tvrdá práca na tréningu pomáha. Momentálne hráme doma dobre. Musíme to potvrdiť aj v najbližšej sérii a zlepšovať sa, aby sme bojovali o play off.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Martin Reway #Colby Genoway