Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chválili ho. Réway chce hrať lepšie a vyhrávať

Zvedaví na neho boli fanúšikovia, novinári i spoluhráči. Vo svojom debute v drese Slovane rozhodne nesklamal. Práve naopak, potvrdil, že to má v rukách a pre bratislavských hokejistov môže byť výraznou posilou.

14.11.2017 15:46
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway odpovedá na otázky novinárov.
debata (3)

Martin Réway predviedol v pondelňajšom víťaznom zápase KHL proti silnej Ufe (3:2) niekoľko šikovných akcií a nečakaných prihrávok. V tretej tretine si pripísal i prvý bod za výborné vysunutie Zacha Boychuka, ktorý zvyšoval na 2:0. Po stretnutí sa aj so spoluhráčmi dočkal zaslúženého potlesku.

Nervózny nebol. Cítil sa dobre

„Žiadnu špeciálnu nervozitu som necítil. Nebývam nervózny. Šlo to celkom dobre. Obával som sa, že to bude horšie. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Atmosféra v hľadisku bola super. Ďakujeme ľuďom, že prišli a podporili nás. Dúfam, že budeme podávať také výkony, aby mali dôvod chodiť aj naďalej,“ vravel v obkľúčení novinárov všetkými ostro sledovaný 22-ročný útočník.

Potvrdil, že má stále rezervy v kondícii, no na ľade sa napriek tomu cítil dobre. Pochválil brankára Štěpánka i všetkých spoluhráčov. Pri otázke, či je pre neho dôležité, že bodoval hneď v prvom zápase, len zopakoval, že najdôležitejšie sú tri body.

„Chcem hrať ešte lepšie. Čím viac toho teraz natrénujeme, tým sa mi bude hrať lepšie,“ poznamenal a k spolupráci s dvojicou zámorských útočníkov Boychukom a Colbym Genowayom dodal: „Som spokojný s našou spoluprácou. Mali sme tam zopár vydarených akcií. Verím, že to bude ešte lepšie.“

Počkajte na presilovky, avizuje Řepík

Nielen v hľadisku, ale aj v kabíne počas rozhovorov s hráčmi, bol Réway ústrednou témou. Jeden z hrdinov zápasu a strelec prvého gólu Michal Řepík chválil najnovšiu akvizíciu Slovana za nápadité prihrávky. „Keď sa s nami viac zohrá a zvykne si, bude lepší a lepší. Môže nám rozhodne pomôcť. Je výborný hokejista, silný na puku. Proti Ufe sme nemali žiadnu presilovku, v nich bude veľmi dobrý a nebezpečný – spoluhráčom bude rozdávať puky,“ naznačil český reprezentant.

Od Réwaya očakáva body, ale najmä víťazstvá pre mužstvo. „Poznám ho z českej ligy, tie zadovky robí často (úsmev). Vie na seba naviazať hráčov a potom puk pekne posunúť. V tom je výnimočný. Dúfam, že nám pomôže, aby sme čo najviac vyhrávali,“ uviedol. „Martin si rozumie s pukom. Vie ho rozdať spoluhráčom i podržať. Ešte sa musí vyrovnať s časovým posunom a bude pre nás veľkou posilou,“ doplnil brankár Jakub Štěpánek.

Boychuk: Musíme zbierať víťazstvá

Autor víťazného gólu Michal Sersen pozná bývalého kapitána úspešnej juniorskej reprezentácie zo spoločných zápasov za národný tím.

„Všetci vieme, že Martin je šikovný a talentovaný chlapec. Má to v rukách. Mužstvu má rozhodne čo ponúknuť. Sám však hovorí, že sa ešte do toho potrebuje dostať kondične. Potom nám azda pomôže splniť náš cieľ,“ hovoril Sersen.

Najviac času na ľade strávili s Réwayom legionári Boychuk s Genowayom. Obaja ho bližšie zatiaľ len spoznávajú, ale urobil na nich celkom dobrý dojem. „Má šikovné ruky. Keď mu prihráte puk, vráti vám ho späť, je to dobrý typ do kombinácie. Je príjemné, zahrať si s ním. Pred gólom mi to tam krásne hodil popri obrancovi. S Colbym sme šli dvaja na jedného a keď šiel obranca po ňom, dostal som sa do výbornej streleckej pozície, ktorú som využil,“ usmieval sa Boychuk.

Zároveň vyzdvihol dôležitosť víťazstva nad silným súperom. „Teraz potrebujeme vyhrávať, aby sme sa dostali do play off. Teší ma, že všetci chlapci zahrali dobre a výborne nám zachytal brankár. Azda to bude pokračovať aj o týždeň. Oddych sa nám zíde, aspoň si na seba lepšie zvykneme. Počas sezóny je málo času na tréning, obzvlášť keď si zvykáte na nového trénera a systém,“ dodal Boychuk.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Martin Reway