Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vydarená premiéra Réwaya. Slovan v závere ubránil víťazstvo nad Ufou

Réway predviedol niekoľko šikovných akcií. Sersen strelil prvý gól v sezóne. Slovan získal tri body.

13.11.2017 19:32
Martin Réway Foto: ,
Útočník Slovana Martin Réway v zápase proti Ufe.
debata

Zverenci Eduarda Zankovca zdolali v pondelňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy Ufu 3:2. Domácich dostal do skorého vedenia Řepík a o cennom víťazstve rozhodli v tretej tretine presnými zásahmi Boychuk a Sersen. Celkom vydarenú premiéru v drese Slovana si odkrútil aktívny Martin Réway.

„Zvládli sme to, to je najdôležitejšie. Nemusel som si veľmi zvykať, veď som hral v Európe skoro celý život. So zámorskými spoluhráčmi sme predviedli pár vydarených akcií,“ pochvaľoval si Réway.

Slovanistom vyšiel parádne vstup do zápasu. Český legionár Řepík otvoril skóre už v 151. sekunde, keď sa tiesnený dvoma protihráčmi presadil bekhendom. Domáci si umnou hrou držali súpera na dištanc a nepúšťali ho do vyložených príležitostí. Ak sa aj hostia do nejakej šance dostali, pozorný brankár Štěpánek bol vždy na správnom mieste.

Hokejisti Slovana výborne zvládli oslabenia a v tretej dvadsaťminútovke pridali k fungujúcej defenzíve aj efektívnu koncovku. V 46. min zvýšil na 2:0 Boychuk (bod za asistenciu si pripísal aj Réway). Následne mal obrovskú príležitosť Skalický a o chvíľu na to neplatil ďalší gól pre postavenie Skalického v bránkovisku. Fanúšikovia sa napriek tomu tretieho gólu dočkali – v 49. min si otvoril strelecké konto obranca Sersen.

Keď sa už zdalo, že zápas je rozhodnutý, hostia ešte dvoma gólmi skorigovali výsledok. „V závere sme si to trochu skomplikovali, ale máme tri body a to je dôležité. Pred gólom som čakal prihrávku od Genowaya. Nerozmýšľal som, keďže som videl cloniacich hráčov pred bránkou. Skúsil som a padlo to tam,“ uviedol Michal Sersen.

Najbližšie sa Bratislavčania predstavia presne o týždeň – v utorok o 19.00 privítajú Podoľsk.

Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Slovanista Michal Řepík prekonáva brankára Ufy...

HC Slovan Bratislava – Salavat Julajev Ufa 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

  • Góly: 3. Řepík, 46. Z. Boychuk (Bačík, Réway), 49. Sersen (Z. Boychuk) – 52. Kemppainen (Hartikainen), 56. Burdasov (A. Fiodorov)
  • Vylúčení: 4:0 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Morozov (Rus.), Odiňš (Lot.) – Sadovnikov, Šeľanin (obaja Rus.), 7766 divákov
  • Slovan: Štepánek – Ebert, Sersen, Meszároš, Bačík, T. Voráček, Barker, Švarný – Řepík, Viedenský, Kašpar – Z. Boychuk, Colby Genoway, Réway – Skalický, A. Šťasný, Ščerbatov – J. Mikúš, T. Hrnka, Marek Sloboda
  • Ufa: Scrivens – Larsen, Loginov, Garejev, Panin, Arzamascev, Beľakov, Gončarov – Soloduchin, Kemppainen, Hartikainen – Omark, I. Zubov, Burdasov – A. Fiodorov, Juňkov, Lisin – I. Makarov, Kuzmin, Majorov

Neftechimik Nižnekamsk – Sibir Novosibirsk 4:1 (4:0, 0:1, 0:0)
Góly: 10. Šiksatdarov, 12. Rau, 12. Chajrullin, 13. E. Galimov – 27. Sannikov

Dynamo Minsk – Ak Bars Kazaň 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Góly: 21. Šarangovič, 33. Kovyršin, 48. Linglet, 59. Gragnani – 27. Gluchov

Viťaz Podoľsk – HK Soči 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Góly: 15. Afinogenov, 30. Voronkov – 58. a 60. Collins, 9. Chlopotov, 48. Polášek

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Salavat Julajev UFA