Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kovaľčuk chválil Slovan. Nevylúčil návrat do NHL

Znovu bavil bratislavský štadión a dočkal sa od neho vrelého prijatia. Hoci bratislavský Slovan prežíva jednu z najväčších kríz v jeho doterajšej 6-ročnej histórii v KHL, stále sa môže oprieť o svojich fanúšikov. Nestáva sa často, aby na predposledný tím Západnej konferencie prišiel plný štadión a po debakli mu tlieskal v stoji.

29.10.2017 10:25
Iľja Kovaľčuk Foto: ,
Kapitán Petrohradu Iľja Kovaľčuk na ľade Slovana.
debata

Keď však do hlavného mesta príde Petrohrad, je to sviatok za každých okolností. Obzvlášť teraz, keď Petrohrad je na míle – viac ako dve desiatky bodov – vzdialený ostatným konkurentom. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu hralo SKA v piatok okulahodiaci hokej, dalo päť krásnych gólov a potvrdilo svoju dominanciu. Diváci odmenili snahu svojich miláčikov a niečo z potlesku sa ušlo aj najväčšej hviezde hostí – Iľjovi Kovaľčukovi.

„Nebolo to jednoduché víťazstvo. Súper hral v prvej tretine veľmi dobre. Mali viacero vyložených príležitosti, ale podržal nás gólman a potom sme skórovali,“ hodnotil duel Kovaľčuk.

Ruskej hviezde sa viackrát ušiel búrlivý potlesk. Najskôr počas ruskej hymny, keď kamera premietala jeho tvár na kocku a potom po viacerých akciách, kde ukázal svoj nesporný kumšt.

„Takto to vyzerá, keď ľudia milujú hokej. V Bratislave bola znovu skvelá atmosféra. Hrať tu je skvelé. Zaregistroval som ich potlesk a veľmi si to vážim. Vždy sa chceme pred takýmito divákmi ukázať. Škoda, že som nestrelil gól. Snáď niekedy nabudúce,“ vravel s drobným úsmevom.

Kapitán SKA nerobí z fantastickej fazóny svojho mužstva veľkú vedu. Sezóna sa už onedlho prelomí do druhej polovice a Petrohrad v nej ešte ani raz neprehral v riadnom hracom čase.

„Nie je v tom nič špeciálne. Len makáme a pripravujeme sa na najbližší duel. Najdôležitejšie je, že sme dobrá partia a chceme sa obetovať jeden pre druhého. Svedčí o tom napríklad aj počet zablokovaných striel v oslabení,“ vysvetlil Kovaľčuk.

Zápas KHL Slovan Bratislava - SKA Petrohrad Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Brankár Slovana Jakub Štěpánek po inkasovanom...

Najproduktívnejší hráč mužstva nevie, či si bude petrohradský dres obliekať aj v budúcej sezóne. Už pred prebiehajúcou sezónou chcel zakotviť v zámorí, nakoniec však zostal doma. Plánuje návrat do NHL v budúcom ročníku?

„Uvidíme, čo sa udeje na konci. Nemyslím na to, sezóna beží, na tieto myšlienky ešte mám čas. Najdôležitejší je pre mňa najbližší duel s Petrohradom. Máme skvelé mužstvo a dobrú formu,“ ozrejmil Kovaľčuk.

Tridsaťštyriročnému rodákovi z Tveru je ľúto, že na februárovú olympiádu do Pjongčangu nepôjdu aj hráči z NHL.

„Je to škoda. Podľa mňa by tam nemali chýbať, veď hokej je hlavným športom na zimných olympijských hrách. Všetci ho budú sledovať,“ vytkol Kovaľčuk.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Iľja Kovaľčuk #SKA Petrohrad