Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kašpar odklial Slovan i seba

Tak sa má hrať o česť i body - a nielen, keď prihára. Bratislavský Slovan ich potrebuje viac než rozprávkovú soľ - a zároveň sa chcel zdvihnúť z výsledkovej biedy a psychickej ťažoby po štyroch prehrách na ľade súperov.

24.10.2017 18:04
Lukáš Kašpar Foto: ,
Lukáš Kašpar.
debata

Z tohto pohľadu bol pondelkový domáci zápas proti Dynamu Moskva, dvojnásobnému šampiónovi Kontinentálnej hokejovej ligy (2012, 2013), veľmi dôležitý.

Ku cti zverencov Eduarda Zankovca slúži, že papierového favorita (6. miesto v západnej konferencii) zdolali celozápasovou aktivitou a väčším hladom po úspechu. A najväčší apetít mal 32-ročný český reprezentant Lukáš Kašpar. Hýril aktivitou, pripravoval šance spoluhráčom – a dočkal sa vytúženej odmeny.

Tak dlho na gól v kariére ešte nečakal. Útočník, od ktorého sa produktivita očakáva, až vo svojom 23. zápase tohto ročníka KHL odklial dlhý strelecký pôst. Mal z toho takú radosť, že mohol robiť reklamu na usmievajúce sa šťastie.

„Väčšinu zápasu sme boli lepší, svedomite sme ho odkorčuľovali a odmakali. Hrali sme rýchlejšie a sme radi, že nám to vyšlo. Mali sme prevahu, z nej sme vyťažili tri body,“ hovoril dvojgólový strelec v pozápasovej eufórii. Na prvý gól si musel trochu počkať, kým ho potvrdí videorozhodca. Čo posudzoval?

„Myslím si, že kontroloval, či sme nemali na ľade o hráča viac. Ale – ani by som sa nečudoval, keby ho neuznal – po tom všetkom, čo som v predchádzajúcich zápasoch zahodil. Podstatné je, že platil. Videl som, že všetci spoluhráči sa z môjho gólu tešili, no najväčšiu radosť som mal ja. Čakal som na to dlho, dúfam, že sa gólová efektivita otočí v môj prospech a bude to už len lepšie. Pre mňa i pre mužstvo, lebo potrebujeme vyhrávať. Nič som nemenil, na povery nie som, len som tvrdo pracoval. Snažil som sa nemyslieť na to, že čakám na gól, no po desiatom či pätnástom zápase sa to už vkrádalo do hlavy. Už je to za mnou, v parádnom večere sme pred vlastnými fanúšikmi získali tri body. Udržali sme vyšší štandard hry po celý zápas. To rozhodlo,“ podotkol.

V samom závere pridal aj druhý gól – do prázdnej bránky pečatil víťazstvo.

„Súper znížil a usiloval sa vyrovnať, pritlačil nás, my sme sa stiahli, odolali sme a napokon ešte pridali ďalší gól. Odohrali sme veľmi dobrý zápas, som vďačný aj divákom, ako mi aplaudovali.“

Kašpar sa chytil proti tímu, v ktorom v minulej sezóne pôsobil a s ktorým sa nerozišiel v najlepšom. Chcel sa proti bývalému zamestnávateľovi ukázať v najlepšom svetle?

„Zvýšenú motiváciu som nemal, takto to vyšlo. V Dyname poznám viacerých hráčov, akurát som mal výhodu, že viem o ich lepších alebo slabších stránkach. Bral som zápas ako každý iný. Keď aj k ďalším pristúpime s takým oduševnením ako proti Dynamu, môžeme bodovať v každom stretnutí,“ naznačil nutnosť potvrdiť kvalitné výkony v ďalších zápasoch. Pomohol prvému útoku Boychukov príchod?

„Samozrejme, je to výborný hokejista, skvelý korčuliar. Pasuje do systému, ktorý od nás vyžaduje tréner. Kladie dôraz na rýchle nohy, aktivitu s pukom i bez neho. Snažíme sa hrať jednoducho,“ naznačil Kašpar.

Asi najvýstižnejšie charakterizoval stretnutie tréner Dynama Vladimir Vorobjov: „Slovan nás prevýšil vo všetkom, vyhral zaslúžene,“ zdôraznil. Dnes Slovan hostí Lokomotiv Jaroslavľ. Štvrtý tím západnej konferencie v pondelok vyhral na ľade Jokeritu Helsinki 4:3 a prerušil jeho 16-zápasovú šnúru stretnutí, v ktorých bodoval. Slovan je aktuálne dvanásty s 25 bodmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Kašpar