Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan v kríze. Čas hrá proti nám, potrebujeme vyhrávať, vraví Řepík

Zo štyroch zápasov na ľade súperov Kontinentálnej hokejovej ligy sa vrátili s prázdnymi rukami. Hokejisti bratislavského Slovana absolvovali jeden z najneúspešnejších výjazdov. V minulom ročníku sa nestalo, aby zo štyroch zápasov vonku ani v jednom nebodovali.

21.10.2017 06:00
KHL Slovan Foto: ,
Slovan čakajú tri domáce zápasy. Jeho súpermi budú Dynamo Moskva, Lokomotiv Jaroslavľ a SKA Petrohrad.
debata (2)

„Som sklamaný, že sme nezískali ani bod. Proti Čeľabinsku a Magnitogorsku sme nehrali zle, no zrazila nás nedisciplinovanosť a veľa vylúčení,“ mrzelo trénera Eduarda Zankovca. Ako chce mužstvo vyburcovať pred najbližšími tromi domácimi zápasmi?

„Potrebujeme hrať rýchlejšie a vo vyššom tempe. Piatkový tréning bol opäť poriadny a v plnom tempe, keď každý druhý deň hráte, na trénovanie nie je čas. A my potrebujeme nacvičiť niektoré veci, mužstvo si zvyká na nový systém i taktiku,“ podotýka.

Chystá aj zmeny v zostave?

„Nejaké zmeny v zložení formácií budú. V prvom útoku bude Řepík, Boychuk, Kašpar. Potrebujeme údernú prvú formáciu. Z Trenčína opäť prídu Hlinka a Hecl. Stále hľadáme optimálnu zostavu,“ pripomína.

Slovan veľa gólov inkasuje – zatiaľ najviac v KHL – málo dáva. Ako zlepšiť nelichotivú bilanciu?

„Agresivitou pred bránkou, prosto dotlačiť puk do nej, cloniť brankárovi, dorážať, využívať presilovky. Dať dnes gól po peknej kombinácii do prázdnej bránky je rarita.“

O väčšej aktivite, zodpovednosti a chýbajúcich góloch hovorí aj skúsený útočník Michal Řepík.

„Odvíja sa to už z obranného pásma. Ak si ho ustrážime, ľahšie prejdeme do útoku. Šance aj máme, len ich musíme premieňať, byť efektívnejší, nech by sme puk do bránky hoc aj dotisli očami. Veľa vecí si ukazujeme na videu. Musíme si viac veriť, každý z nás. Zabrať už od najbližšieho zápasu, vyhrať ich čo najviac do prvej prestávky v súťaži,“ naznačí a zdôrazní poučenie z predchádzajú­ceho tripu:

„Musíme si dávať pozor na nedovolenú hru hokejkou. Predpokladá to viac korčuľovať, aby sme nerobili fauly. Kvalitné tímy vedia presilovky využiť.“

Ako vidí súčasnú situáciu?

„Nie je to nič príjemné. Dúfam, že teraz tri dni kvalitne potrénujeme a pripravíme sa na tri domáce zápasy. Urobíme všetko pre to, aby sme sa v nich chytili, bojovali jeden za druhého. Hrať sa dá proti každému, súperi sú takí ľudia ako my. Už nie je čas strácať body, zápasy idú rýchlo po sebe. Ak chceme ešte pomýšľať na play off, musíme čo najviac bodovať. Šanca ešte je, súťaž nie je ani v polovici. Nesmieme len hovoriť, ale vydolovať sériu výhier. Nie raz vyhrať a štyrikrát prehrať, ale opačne. Nikoho z nás neteší, že nebodujeme. Snažíme sa byť pozitívni, veriť a makať – nič iné nám neostáva.“

Najbližší program Slovana: v ponelok hostí Dynamo Moskva, v stredu Lokomotiv Jaroslavľ, v piatok SKA Petrohrad (vždy o 19.00).

Sersen sa rozohrá v Banskej Bystrici

Michal Sersen po zranení už zarezáva na ľade. „Zdravotne sa cítim oveľa lepšie. Nie je to ešte stopercentne tak, ako by som si predstavoval, no už nechcem čakanie naťahovať. Na ľade sa cítim fajn, potrebujem dohnať kondičku. Pôjdem sa do Banskej Bystrice rozohrať v dvoch zápasoch, na prvý nastúpim zrejme v nedeľu – a potom sa uvidí, ako na tom som. Sme v ťažkej situácii, no do konca ostáva ešte veľa zápasov. Verím, že to otočíme v náš prospech,“ želá si skúsený obranca.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Michal Řepík