Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smoleňák: Zmena trénera? Každý vie, kde má byť a čo robiť

Potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča Slovana a svojich spoluhráčov potiahol dvoma gólmi v presilových hrách k pondelňajšiemu víťazstvu 4:1 nad Soči v rámci Kontinentálnej hokejovej ligy.

10.10.2017 15:34
debata
Radek Smoleňák. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Radek Smoleňák Radek Smoleňák.

Radek Smoleňák (30) si pochvaľuje zlepšený výkon mužstva a verí, že naň nadviaže aj v nadchádzajúcich stretnutiach na ľade súperov. „Niektoré detaily ešte treba doladiť, ale už to bolo lepšie ako s Rigou. Tréner nám povie, čo a ako, a my to musíme plniť,“ tvrdí skúsený útočník.

V čom bol najväčší rozdiel oproti predošlým stretnutiam?

Už minulý zápas sme mali mnoho šancí, ktoré sme však nepremenili. So Soči tam konečne niečo spadlo. Marek Mazanec tiež pochytal množstvo šancí a sme radi, že sme konečne vyhrali za tri body.

V úvodnej tretine to ešte nebolo ono, rozbehli ste sa po prvej prestávke. Čo ešte musíte zlepšiť?

Najväčšie negatívum je, že sme priveľa vylučovaní. Hra v oslabení nás stojí veľa síl. Našťastie, v súboji so Soči to chalani, ktorí nastupujú pri početnej nevýhode, zvládli výborne. Podržali nás.

Často opakujete, že sa treba viac tlačiť do bránky. Soči ste strelili tri góly z predbránkového územia. Podpísal sa pod to už aj nový tréner Eduard Zankovec?

Nový tréner trošku zmenil systém. Myslím si, že by to malo fungovať. Snažíme sa byť viac na puku, pomáhať si a neodpaľovať ho zbytočne preč. Vďaka aktívnejšej hre dokážeme prinútiť súperov ku chybám a získať aj puky, ku ktorým sme sa nedostávali.

Čo bieloruský tréner zmenil?

Máme jasne dané pravidlá a každý vie, kde má stáť a čo má hrať. S novým trénerom vždy príde aj nový systém. Každý chce dať do hry svoju pečať. Pre nás hráčov je to jednoduchšie, keď presne viem, kde sa má kto nachádzať. Momentálne sa cítim na ľade lepšie. Všetci akoby sme mali viac sebavedomia.

Čo hovoríte na tri využité presilové hry?

Vyšli nám skvele. Tréner urobil nejaké zmeny v presilovkových formáciách a obe si výborne zapasovali. Vyzeralo to dobre, dali sme potrebné góly. Snáď to bude takto pokračovať aj v ďalších zápasoch.

Už dlhšie ste najproduktívnejší hráč mužstva (momentálne 4+13), strelecky sa vám však príliš nedarilo. Aj preto taká veľká radosť z pondelňajších presných zásahov?

Veru (s veľkým úsmevom). Príliš mi to tam nepadalo, i keď šancí som mal dosť. Som rád, že som sa konečne trafil. Najviac ma teší, že som tímu pomohol gólmi k víťazstvu. Doteraz nás strelecky ťahali iní hráči, je fajn, keď sa presadíme aj my ostatní.

Nemrzí vás, že ste sa brankárovi Mazancovi neodvďačili za výborný výkon nulou?

Je to škoda. Vychytal množstvo šancí, práve vďaka nemu sme mali záver o čosi pokojnejší. Bohužiaľ sme sa trochu uspokojili a nechali sme ho vykúpať sa. Mrzí ma to.

Zo šiestich domácich duelov ste vyťažili desať bodov. Dosť?

Chceli sme viac, ale už s tým nič neurobíme. Teší nás aspoň to, že sme sériu uzavreli výhrou za tri body. Trošku sme sa naštartovali pred náročnou šnúrou stretnutí vonku. Dokázali sme si, že môžeme hrať dobre i poraziť aj silné mužstvá. Už myslíme na Jekaterinburg. Šesť zápasov za sebou doma je dosť veľa, aj pre fanúšikov. Kvôli olympiáde je však program trochu nahustený. Pre nás hráčov je však vždy lepšie hrať ako trénovať.

Keď vám teraz vyšli presilové hry, už chýba len nakopnúť Lukáša Kašpara, ktorý ešte stále čaká na prvý gól v sezóne?

Jasné, jeho góly chýbajú… No maká a hrá dobre. Je len otázka času, kedy mu to tam konečne padne. Hoci to už trvá dlho, stále sa dostáva do šancí. Jeho čas ešte príde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Radek Smoleňák