Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začíname nenávidieť prehry, teší krvavého Desprésa. Tréner sľubuje lepšie presilovky

Boli aktívnejší, ale opäť doplatili na mizernú efektivitu. S najslabším tímom KHL vybojovali jediný bod za prehru 2:3 po predĺžení.

08.10.2017 12:32
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský.
debata

Hokejisti Slovana sa aj naďalej trápia. V sobotu – pri premiére nového trénera Eduarda Zankovca – nestačili v domácom prostredí ani na Rigu, ktorá dovtedy nazbierala v 18 stretnutiach len šesť bodov.

„Chýbajú nám góly. Trápime sa v zakončení,“ zhodujú sa hráči bratislavského tí­mu.

Després: Začíname nenávidieť prehry

Obranca Ivan Švarný sa minulý týždeň v utorok po výhre 5:4 po samostatných nájazdoch nad Čerepovcom tešil z toho, že to spoluhráčom konečne padalo. Nešlo však o trvalú zmenu. Nasledovala prehra na nulu s Torpedom a dva góly z 52 striel proti Rige.

„Šance si vypracujeme, ale nepremieňame ich. Je to škoda, lebo sme mali viac z hry. S bodom rozhodne nie sme spokojní,“ priznal útočník Michal Hlinka. „Začali sme dobre a celkovo to nebol zlý výkon. Dva góly z toľkých šancí je však príliš málo. Bod sa nám máli, zaslúžili sme si tri. Na konci tretej tretiny však Mazanec chytil veľkú šancu, takže sme napokon mohli zostať aj bez jediného bodu,“ doplnil Marek Viedenský.

Strelec prvého gólu sa vrátil do zostavy po piatich vynechaných stretnutiach. „Musím zobrať všetkých chlapcov ku mne domov, aby prebaľovali dcérku. Mne to v sobotu prinieslo šťastie, puk sa ku mne ideálne odrazil. Prečo sme neuspeli? Hovorí sa, že keď nedáš gól v presilovke o dvoch hráčov, nemôžeš vyhrať,“ poznamenal 27-ročný center.

Optimisticky naladený bol po zápase kanadský obranca Simon Després. V prvej tretine mu odrazený puk od vlastnej hokejky rozbil nos, ale tvrdého muža to nezastavilo a po zašití rany vyrovnával v prostrednej časti na 2:2.

„Som hrdý na môj tím, veľa sme strieľali a snažili sa. V hokeji sa stáva, že si vypracujete viac šancí ako súper, ste lepší, no prehráte. Som presvedčený, že začíname nenávidieť prehry a to je dobré znamenia. Dá sa na tom stavať. Boli sme lepší a zaslúžili si vyhrať. Brankár Rigy sa však postavil na hlavu a jednoducho pochytal všetko,“ vravel s krvavým nosom.

Nezvyčajné ticho na striedačke

Kouča Zankovca mrzelo, že mu premiéra nevyšla. Hlavnú príčinu hľadal v nízkej efektivite a nevyužitých presilovkách.

„Chlapci sa snažili zo všetkých síl. Musíme sa zlepšiť v presilovkách. V nich sa rozhodujú zápasy, musíme ich využívať. Nechcem robiť zmeny len preto, aby bolo niečo inak. Spočiatku musím byť trpezlivý. Hráči, ktorí boli počas presilových hier na ľade, majú schopnosti na to, aby ich využívali. Budeme na tom pracovať,“ hodnotil Bielorus.

K Rige dodal, že ani posledný tím KHL nie je ľahký súper. „Veľmi sme chceli získať tri body a snažili sme sa o to. No aj Riga odohrala v poslednom čase niekoľko vydarených a vyrovnaných stretnutí. V Moskve prehrala s CSKA až po predĺžení. Veľká škoda prvého gólu, ktorý sme dostali v poslednej minúte prvej tretiny,“ priznal. Ako vnímali trénerskú zmenu hráči Slovana?

„Zatiaľ je ešte skoro hovoriť o trénerovi. Má trochu iný systém, povedal nám, čo od nás chce. Potrebujeme však viac tréningov i zápasov. Samozrejme, bolo trochu nezvyčajné, že na striedačke bolo ticho, ale každý tréner je iný,“ hovoril Viedenský. „Mali sme hrať o čosi ofenzívnejšie, čo bolo na ľade aj vidieť. Na trénera si zvykneme, sme profesionáli,“ doplnil Hlinka.

Ďalší domáci zápas odohrá Slovan dnes, od 19.00 hostí Soči.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Viedenský