Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zmeny v Slovane pokračujú. Po novom koučovi prichádza posila z NHL

Vedenie hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa rozhodlo predčasne ukončiť spoluprácu s trénerom Milošom Říhom. Informoval o tom web jediného slovenského účastníka v Kontinentálnej hokejovej lige.

06.10.2017 09:32 , aktualizované: 19:03
Carolina KHL Slovan Boychuk Foto: ,
Zach Boychuk (v bielom) sa stal novou posilou Slovana Bratislava.
debata (7)

Manažment HC Slovan Bratislava zároveň oznámil, že novým trénerom Slovana sa stal Bielorus Eduard Zankovec (48), ktorý v minulej sezóne viedol Barys Astana v KHL a tiež reprezentáciu Kazachstanu.

Do klubu prichádza aj nová hráčska posila, kanadský útočník Zach Boychuk.

Zankovec bol v minulosti aj asistentom či hlavným trénerom reprezentačného tímu Bieloruska, kde spolupracoval aj s Kanaďanom Glenom Hanlonom (bývalým trénerom reprezentácie Slovenska), tiež bol asistentom v tímoch KHL Avangard Omsk a SKA Petrohrad či skautom tímu NHL Chicago Blackhawks.

„Som rád, že môžem viesť také mužstvo akým je Slovan, ktoré má bohatú históriu. Verím, že s tímom dosiahneme výsledky, aké od nás očakávajú fanúšikovia aj vedenie klubu,“ uviedol nový kouč Slovana Eduard Zankovec a dodal:

„V prvom rade, by som sa chcel bližšie zoznámiť s hráčmi, ktorí sú k dispozícii. Myslím, že je to bežný postup. Mužstvo sa musí rozvíjať a nestagnovať, k nejakým zmenám však zrejme dôjde.“

Manažment klubu zmenou na hlavnom trénerskom poste reaguje na doterajšie účinkovanie a celkový herný prejav mužstva od začiatku nového ročníka základnej časti KHL. Slovanu aktuálne patrí predposledná 12. priečka v tabuľke Západnej konferencie KHL so ziskom 18 bodov z 18 zápasov.

"Po viacerých interných rozhovoroch na úrovni hlavného akcionára klubu sme sa napokon po poslednom domácom zápase proti Torpedu Nižnij Novgorod rozhodli pre zmenu v realizačnom tíme. Herný prejav mužstva, ani dosiahnutý bodový zisk od začiatku aktuálneho ročníka KHL sa nestotožňujú s našimi predstavami. Veríme, že týmto rozhodnutím do kabíny prinesieme nový impulz, ktorý sa odzrkadlí už v najbližších dueloch,“ povedal generálny manažér Slovana Patrik Ziman.

"V tejto chvíli by som chcel za celý klub, ako aj za všetkých fanúšikov poďakovať Milošovi Říhovi za prácu, ktorú v našom klube odviedol. Miloš Říha sa zapísal do histórie Slovana ako jeden z jeho najúspešnejších trénerov. Nejde len o jeho pôsobenie pri mužstve v KHL a veľkú zásluhu na postupe Slovana do play off o Gagarinov pohár v sezóne 2015/16. V pamäti fanúšikov navždy zostanú aj oba slovenské majstrovské tituly z rokov 2002 a 2005, ako aj mimoriadne poctivá a oduševnená práca, ktorou sa v Slovane vždy vyznačoval,“ doplnil generálny manažér nášho klubu.

Miloš Říha (58) prišiel do Slovana ako hlavný tréner v lete 2015 a s mužstvom sa hneď vo svojej prvej sezóne dokázal prebojovať z náročnej Západnej konferencie z ôsmeho miesta do play-off, kde Slovan nestačil na CSKA Moskva.

Vlani Říha dlho bojoval so zraneniami sužovaným kádrom o zopakovanie si účasti vo vyraďovačke. Napriek skvelému finišu po Novom roku sa mu to napokon nepodarilo-

Říha viedol slovanistov v KHL celkom v 143 súťažných zápasoch, vrátane štyroch duelov play-off s bilanciou 66 výhier 76 prehier, čo z neho robí najdlhšie pôsobiaceho kouča pri mužstve od vstupu do nadnárodnej súťaže.

S Milošom Říhom sa okrem iného spájajú tiež úspechy klubu v slovenskej najvyššej súťaži. So Slovanom sa ako hlavný tréner radoval z dvoch majstrovských titulov: v sezóne 2001/02 a mimoriadne ceneného titulu počas lockoutu v NHL v sezóne 2004/05.

Prvou posilou Boychuk

Podľa informácií viacerých portálov čakajú Slovan aj hráčske zmeny. Prvou avizovanou je príchod kanadského útočníka Zacha Boychuka. Ako informuje portál Cas.sk, 28-ročný krídelník by mal podpísať zmluvu v piatok večer.

Boychuk je bývalý mládežnícky reprezentant Kanady. V roku 2008 bol štrnástkou draftu, vybrala si ho Carolina. Za Hurricanes odohral aj prvé zápasy v NHL. Celkovo má profilige na konte 127 zápasov, ďalších 407 odohral vo farmárskej AHL.

Po sezóne 2015/2016 odišiel do Európy a v KHL sa upísal Sibiru Novosibirsk. V 35 zápasoch uplynulej sezóny mal bilanciu 7 gólov a 9 asistencií.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Eduard Zankovec