Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha potrebuje viac hráčov, ako je Hrnka. Mazanec: Sme bambuľovia

Kamarátovi Júliusovi Hudáčkovi strelil dva góly, pri jednom si pripísal asistenciu a ako bonus premenil rozhodujúci samostatný nájazd.

04.10.2017 16:49
Tomáš Hrnka, Valeri Vasiliev Foto: ,
Útočník Slovana Tomáš Hrnka padá po súboji s Valerim Vasilievom z Čerepovca.
debata

Utorňajší zápas Kontinentálnej hokejovej ligy medzi Slovanom a Čerepovcom patril Tomášovi Hrnkovi. Urastený reprezentačný útočník sa výraznou mierou zaslúžil o víťazstvo domácich 5:4 po samostatných nájazdoch. Bratislavčania využili tri presilové hry a bodovali v treťom súboji po sebe. Nadviazať na túto sériu môžu už vo štvrtok o 19.00 v súboji s Torpedom Nižnij Novgorod.

Naštartovali ho rodičia

Dvadsaťpäťročný Hrnka nepatrí medzi vychýrených kanonierov, ale góly strieľať vie – pred dvoma sezónami ich zaznamenal za Košice 20. V predošlom ročníku sa však v zakončení veľmi trápil a v drese Plzne skóroval len tri razy. Na túto métu sa v Slovane dostal už pred týždňom, keď zažiaril proti Podoľsku dvoma presnými zásahmi. Teraz svoj výkon ešte vyšperkoval prihrávkou Buchtelemu i rozhodujúcim nájazdom.

„Je to super. Konečne sme vyhrali zápas v predĺžení. Góly ma potešili, možno mi pomohla pondelňajšia návšteva doma u rodičov,“ usmieval sa účastník dvoch majstrovstiev sve­ta.

„Dvakrát sme prehrávali, zápas bol ako na kolotoči. Sme veľmi radi, že sme ho dotiahli do víťazného konca,“ dodal.

Svojho zverenca pochválil aj tréner Miloš Říha: „Už dlhšie hrá dobre, hoci predošlý duel so Spartakom mu príliš nevyšiel. Tomáš je chalan, ktorý si zaslúži dôveru i góly. Tvrdo pracuje na každom tréningu i v zápasoch, a to sa vám vráti. Sme radi, že sa mu darí. Bodaj by sme mali viac takých hráčov, ktorí nechajú na ľade srdiečko.“

Štyri góly nie sú výnimočná udalosť

Dôležitú úlohu v zápase zohral aj brankár Marek Mazanec, hoci inkasoval štyrikrát. Priznal, že jeden gól šiel na jeho vrub. Veľakrát však svoje mužstvo podržal.

Brankár Slovana Marek Mazanec zasahuje pri... Foto: Štefan Laktiš
Marek Mazanec, Daniil Vovčenko Brankár Slovana Marek Mazanec zasahuje pri šanci útočníka Čerepovca Daniila Vovčenka.

„Bol to pekný zápas pre diváka. Z takéhoto víťazstva si treba vziať najmä to pozitívne, chvíľu sa radovať, ale zároveň zostať pokorný. Urobili sme množstvo chýb, všetci sme bambuľovia. Lacný gól ma mrzí a po vyrovnávajúcom na 4:4 som si aj poriadne zanadával, keďže padol v ďalšom striedaní po tom, ako som chytil trestné strieľanie. Našťastie sme neprehrali,“ vravel tradične usmievavý český legionár.

Má z víťazstva v zápase, v ktorom inkasuje štyrikrát, rovnakú radosť ako keď dostane len jeden či dva góly?

„V Slovane nie sú štyri góly žiadna výnimočná udalosť. Máme to takmer na dennom poriadku,“ poznamenal odľahčene. „Pokojne vyhrávajme aj 8:7, nemám s tým problém. Dôležité sú pre nás body. Chalanov tento zápas dvihne, doteraz sa nám v nájazdoch nedarilo,“ doplnil.

Skúsený obranca Ivan Švarný ocenil zlepšenú efektivitu mužstva. „To je pre nás veľmi dôležité. Navyše nám vyšli aj presilové hry, čo mužstvo povzbudí. Som rád, že sme to zlomili aj na nájazdy. Premenili sme len jeden, ale aj tak sa to ráta. Popracujeme teraz aj na obrane. Máme ešte tri domáce zápasy a potrebujeme zbierať body,“ uviedol.

Škvrnou duelu bolo zranenie Andreja Šťastného. Po zákroku Kazakovceva ho odniesli na nosidlách. „Má zlomený nos a niečo s krkom. Zatiaľ to nevyzerá na otras mozgu, ale taký bol prvý odhad aj u Marka Viedenského a už nám chýba štyri zápasy. Zatiaľ ani nebol na ľade,“ priznal Říha.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Tomáš Hrnka #Marek Mazanec