Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan potiahol hrdina Hrnka. Julo vie, čo robievam a ja som to zmenil, vravel

Gólová prestrelka so šťastným koncom pre domácich. Hokejisti Slovana sa síce poriadne natrápili, ale nakoniec v utorňajšom stretnutí KHL zdolali Čerepovec s Júliusom Hudáčkom v bránke 5:4 po sam. nájazdoch. Využili tri presilové hry a bodovali v treťom stretnutí za sebou.

03.10.2017 18:59 , aktualizované: 22:26
Július Hudáček, Michal Hlinka Foto: ,
Útočník Slovana Michal Hlinka pred brankárom Čerepovca Júliusom Hudáčkom.
debata

„Zápas bol fyzicky veľmi náročný, lebo hráči súpera veľmi dobre korčuľovali. Gólovo mi to vyšlo. Pri nájazde som si veril, lebo Julo vie, čo robievam takmer vždy a ja som to teraz zmenil. Vyšlo to. Sebavedomie na nájazd mi dodali aj góly,“ vravel Tomáš Hrnka.

Prvá tretina priniesla množstvo šancí a vzruchu na oboch stranách, tri góly, ale aj škaredo vyzerajúce zranenie Šťastného. Hostia otvorili skóre už v 1. min, keď domáci nepochopiteľne zaspali pri návrate do obrany.

Krátko po góle poslal Kazakovcev nebezpečne k ľadu Šťastného a inkasoval päť minút a trest do konca zápasu. Čerepovec išiel po minúte do troch, čo využil na vyrovnávajúci gól Hrnka. Obaja brankári mali množstvo roboty, ale stav sa dlho nemenil. Až 69 sekúnd pred koncom tečoval strelu kapitána Meszároša do bránky Hlinka – 2:1.

Aj do druhej dvadsaťminútovky vstúpili lepšie hostia. Po vyrovnaní Vovčenka pridal tretí gól Kagarlickij. Bratislavčania pôsobili v prostrednej časti bezradne a tempo hry na oboch stranách výrazne upadlo.

Po druhej prestávke akoby v modrých dresoch nastúpilo iné mužstvo. Slovanisti pridali na aktivite a odmenou im boli presné zásahy Hrnku a Buchteleho (asistoval mu efektívny Hrnka). Sedem minút pred koncom zlikvidoval Mazanec trestné strieľanie Kagarlického, no fanúšikovia sa radovali len krátko, lebo o sedem sekúnd vyrovnal Stasenko. Rozhodujúci nájazd premenil hrdina zápasu Hrnka.

„Konečne sme zabojovali a získali aspoň dva body. Začiatky prvých dvoch tretín nám nevyšli a dostali sme tam góly. Potom sme síce otočili, no škoda vyrovnávajúceho gólu na 4:4. Uspeli sme v nájazdoch, čo by mohlo náš tím povzbudiť pred ďalšími súbojmi,“ povedal tréner Slovana Miloš Říha.

Kouč Čerepovca Alexander Guľavcev bol spokojný s bodom: „Bol to veľmi dobrý zápas, v ktorom sme však nehrali dobre v obrane. Som rád, že sme strelili štyri góly. Mohli sme v riadnom hracom čase vyhrať aj prehrať. Získali sme bod a aj ten ma teší.“

Najbližšie sa Slovan predstaví doma už vo štvrtok, o 19.00 privíta Torpedo Nižnij Novgorod.

HC Slovan Bratislava – Severstaľ Čerepovec 5:4 po sam. nájazdoch (2:1, 0:2, 2:1 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 6. T. Hrnka (Smoleňák, Barker), 19. Michal Hlinka (Meszároš, Colby Genoway), 42. T. Hrnka (Ebert), 44. Buchtele (T. Hrnka, Skalický), rozhodujúci sam. nájazd T. Hrnka – 1. Masuhr (Stránský, Vovčenko), 22. Vovčenko (Stránský, V. Višnevskij), 27. Kagarlickij (Černov), 54. Stasenko (Bumagin, Kagarlickij)
  • Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Kazakovcev (Severstaľ) 5+DKZ za vrazenie, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bondar, Ščeňov – Šalagin, Šišlo (všetci Rus.), 6142 divákov
  • Slovan: Mazanec – Meszároš, Després, Barker, Ebert, T. Voráček, Švarný, Bačik – Michal Hlinka, Colby Genoway, Řepík – Buchtele, T. Hrnka, Smoleňák – A. Šťastný, J. Mikúš, Skalický – Marek Sloboda, Sádecký, Marek Hecl
  • Čerepovec: J. Hudáček – Jevsejenkov, Stasenko, V. Vasiliev, Masuhr, Kudako, V. Višnevskij – Bumagin, Černov, Kagarlickij – Stránský, Trubačov, Vovčenko – O. Jašin, Karlin, Rybin – Kazakovcev, Ščerbina, Monachov – Mons

Jokerit Helsinki – Torpedo Nižnij Novgorod 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Góly: 17. O'Neill, 20. Tolvanen, 28. Huhtala, 59. Marjamäki – 18. Stoľarov, 29. Fatkullin

CSKA Moskva – Dynamo Riga 3:2 po predĺžení (1:2, 1:0, 0:0 – 1:0)
Góly: 4. Kaprizov, 23. Kuzmenko, 64. Ničuškin – 5. Lipsbergs, 11. Indrašis

Viťaz Podoľsk – Spartak Moskva 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Góly: 25. Afinogenov, 33. Makejev, 40. S. Romanov, 46. D. Siomin, 54. Horák – 6. Chochlačev, 25. Lajunen, 58. Radil

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Július Hudáček #Severstal Čerepovec #Tomáš Hrnka