Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potrebujeme, aby diváci držali s nami, vraví Říha. Slovan stále hľadá posily

Hrali pred najnižšou návštevou, opäť robili hrubé chyby a vypočuli si aj piskot. Ukázali však vôľu, nepoddajnosť a vnútornú silu. Odmenou im boli tri body z dôležitého stretnutia s Podoľskom.

28.09.2017 17:39
HC Slovan Bratislava, fanúšik Foto: ,
Fanúšik hokejistov bratislavského Slovana.
debata

Hokejisti Slovana sa zatiaľ v novej sezóne KHL trápia. Nejde im to herne ani výsledkovo, strieľajú málo gólov. Na kolená ich zrážajú často nepochopiteľné individuálne chyby. Nevyhli sa im ani v stredu, trikrát v zápase prehrávali, ale nakoniec si po víťazstve 4:3 vychutnali „ďakovačku“ s divákmi v stredovom kruhu.

Hrnka: Vyhli sme sa blamáži

„Zažil som to ešte len tretí raz. Tentoraz nám po sérii prehier padla obzvlášť veľmi dobre,“ usmieval sa v šatni dvojgólový hrdina Slovana Tomáš Hrnka. „Z gólov mám, pochopiteľne, radosť. Ešte väčšiu z toho, že nám pomohli k víťazstvu. Bodaj by som sa rozstrieľal,“ do­dal.

Po nevydarenom ročníku v Plzni (v 54 stretnutiach strelil len 3 góly) sa cíti v Bratislave oveľa lepšie. „Cítim dôveru trénera a som spokojnejší. Dúfam, že nám výhra nad Podoľskom pomôžu. Stále robíme veľa chýb, ale dôležité je, že sme vyhrali. Keby sme to v poslednom striedaní neubránili, to už by bola poriadna blamáž,“ poznamenal.

O dôležitý prvý gól domácich sa postaral sviatočný strelec obranca Ivan Švarný. „Mali sme pomalší štart, ale ukázali sme vnútornú silu. Vyhrali sme zaslúžene. Dokázali sme si, že vieme dávať góly, keď si vytvoríme tlak na bránku. To nás hnalo dopredu. Pri góle som si to potiahol do strany, lebo som nemohol strieľať cez protihráča. Potom som čakal, kým sa mi otvorí aspoň nejaký priestor. Držal som sa hesla, že puk treba nahadzovať na bránku a niečo tam padne,“ vravel Švarný.

Brankár Viťazu Podoľsk Igor Saprykin inkasuje v... Foto: Štefan Laktiš
Viťaz Podoľsk, Slovan Bratislava Brankár Viťazu Podoľsk Igor Saprykin inkasuje v zápase so Slovanom Bratislava.

Říha: Potrebujeme väčšiu podporu

Na siedmy domáci súboj Slovana v sezóne bolo zvedavých len 5758 divákov, čo je negatívny rekord klubu v rámci účinkovania v KHL.

„Divácky záujem je odrazom našich výsledkov. Keby sme všetko vyhrávali, bolo by ich na tribúnach oveľa viac. Sme však vďační za každého diváka. Čaká nás ešte päť domácich zápasov. Azda sa dostaneme na víťaznú vlnu a odmeníme hrou i výsledkami aj fanúšikov. S Podoľskom sme konečne strelili viac gólov,“ hovoril Švarný.

Menší záujem divákov chápe aj tréner Miloš Říha, no zároveň očakáva od ľudí v hľadisku väčšiu podporu. „Nedivím sa, že ľudí je menej. Hrali sme zle a majú na to plné právo. Chalani však potrebujú, aby ich dostali do varu a nie len čakali, ako to dopadne. V stredu bolo na štadióne dlho ticho, až kým sme neotočili skóre v náš prospech. V minulosti sa chodili ľudia na štadión baviť a vytlieskali mužstvo, aj keď sme prehrali. Potrebujeme, aby držali s nami,“ naznačil český tréner.

Viackrát počas zápasu si musel od fanklubu vypočuť skandované: „Říha, von!“ Už po predošlom domácom súboji s Kazaňou sa vyjadril, že to považuje za bežnú vec.

„Počujeme, čo ľudia kričia, no nemôžeme sa tým zaoberať. Musíme rozmýšľať nad tým, čo máme robiť na ľade,“ povedal k pokrikom z tribún Hrnka.

Slovan sa v priebehu najbližších dvoch týždňov predstaví doma ešte päťkrát. Najbližšie privíta v nedeľu o 17.30 Spartak Moskva. Či už aj s nejakou novou posilou do stredu útoku, je zatiaľ otázne.

Bratislavčania naďalej rokujú s Českými Budějovicami o prípadnom uvoľnení Václava Nedorosta a v hre sú aj iné mená. Mužstvo by mal čoskoro opustiť brankár Jaroslav Janus, ktorý v doterajšom priebehu sezóny nedostal príležitosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Viťaz Podoľsk