Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha, von, znelo z hľadiska. Na toto nereagujem, vravel tréner

Nezvládli kľúčové momenty. A kruto za to pykali. Hokejisti Slovana hrali dve tretiny vyrovnaný zápas so silnou Kazaňou. Nebyť zbytočných zaváhaní, nemuseli po štyridsiatich minútach s favoritom prehrávať. Záverečné dejstvo však takticky nezvládli a napokon prehrali jednoznačne - 3:6.

21.09.2017 17:08
Miloš Říha Foto: ,
Rozladený tréner Slovana Miloš Říha.
debata

Zverenci Miloša Říhu mali v stredajšom dueli viackrát šťastie, no nešli mu dostatočne v ústrety. Rozhodcovia neuznali hosťom v prvej i druhej tretine gól. Navyše, slovanisti museli byť po prvej tretine spokojní aj s vyrovnaným stavom 1:1, keďže boli väčšinu času pod značným tlakom.

Nezužitkovali však gól Mikúša do šatne, ani šťastný zásah Desprésa po nahodení puku. Po góle kanadského obrancu na 2:1 okamžite inkasovali. Podobná situácia nastala aj v polovici zápasu, keď sa tribúny tešili z druhého neuznaného gólu Kazane, no aktívni hostia udreli o deväť sekúnd.

„Príliš veľa gólov sme dostali z bránkoviska, kde sme si nepokryli hráčov. Chýbala nám potrebná agresivita. Vyrovnávajúci gól na 2:2 bola obrovská škoda. Šťastne skórujeme a namiesto toho, aby sme sa upokojili, hneď vzápätí inkasujeme. V tretej tretine sme totálne vybuchli,“ hodnotil útočník Juraj Mikúš.

Ani pred posledným dejstvom nebola východisková situácia domácich rozhodne beznádejná. Potrebovali len nedostať zbytočný gól. Za necelé štyri minúty však inkasovali dva.

„Vedeli sme, že hru nemôžeme otvoriť, že musíme byť ešte lepší ako prvé dve tretiny. No vyšli sme tam, ako keby sme si šli len zahrať… Zápas sme nemali zle rozohraný, ale súpera sme dostali na koňa. Boli tam aj pozitívne veci, ale keď dostanete šestku, je to jednoducho zlé,“ priznal sklamaný Radek Smoleňák.

Říha svojim zverencom neustále opakuje, že sa musia vyhýbať zbytočným vylúčeniam a hrať zodpovedne. V stredu však dostali prvý gól už v 5. min v hre troch proti piatim. „Tréner môže opakovať, čo chce, na ľade sme my. Rozhodcovia nám nepomáhajú, ale my ideme vylúčeniam naproti. Sme nedisciplinovaní, do súbojov ideme na pol plynu a s hokejkou. Za túto prehru si môžeme, pri všetkom rešpekte k sile Kazane, sami,“ doplnil Smoleňák.

Z fanklubu belasých sa počas stretnutia po prvý raz ozvali pokriky „Říha, von!“. Ako ich vnímal tréner?

„Nepočul som to, prípadne som tomu nerozumel. Je to normálna vec, na niekoho to treba hodiť. Viem, že fanúšikovia si žiadajú, aby hrali iní hráči, ale tí jednoducho hrať nemôžu. Možno sa im páči ich herný prejav, ale nám sa do taktiky nehodia. Samozrejme, každý môže mať svoj názor. Na toto ja nereagujem,“ poznamenal český kouč.

Zároveň sa trochu posťažoval na atmosféru v hľadisku. „Ľudia nám príliš nepomohli. Chlapci to v druhej tretine potrebovali, keď sa akosi zasekli a dlhšie im trvalo, kým sa znova naštartovali. Bývala tu búrlivejšia atmosféra,“ naznačil.

Najbližšie sa slovanisti predstavia v KHL v sobotu o 16.00 v Podoľsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Ak Bars Kazaň