Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skončí v Nižnekamsku? Alebo v Slovane? O Jágra je v KHL veľký záujem

Neftechmik Nižnekamsk oficiálne prejavil záujem o služby českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra. Prioritou 45-ročnej hviezdy je i naďalej angažmán v NHL, so žiadnym klubom sa však na zmluve ešte nedohodol. Generálny manažér ruského klubu Rail Jakupov potvrdil, že je pripravený skúseného veterána angažovať.

20.09.2017 11:43
debata
Kde bude hrať bude v budúcej sezóne Jaromír Jágr? Foto: SITA/AP, Julio Cortez
Jaromír Jágr Kde bude hrať bude v budúcej sezóne Jaromír Jágr?

Šéf Nechtechimiku záujem o Jágra najskôr oznámil na twitterovom účte klubu a neskôr ho potvrdil aj pre denník Sport-Express. „Čakáme, ako sa rozhodne. Nemôžem prezradiť, s kým som konkrétne hovoril, ale o našom záujme vie,“ uviedol Jakupov s tým, že si ale uvedomuje, že Jágr stále myslí hlavne na NHL.

„Či je Nižnekamsk pre neho hlavná voľba? Uvidíme, určite sa aspoň pokúsime ho získať. Hodili sme mu návnadu,“ dodal Jakupov.

Jágr momentálne individuálne trénuje v Kladne a čaká, či mu jeho agent Petr Svoboda zaistí angažmán v zámorí. Už na začiatku septembra uviedol, že v prípade, že sa so žiadnym z klubov NHL nedohodne, začal by hrať v Európe.

„Druhá možnosť je skúsiť nejakú európsku súťaž, nemusí to byť KHL, ale niečo veľmi kvalitného. Možno sa pokúsiť o návrat do reprezentácie a hrať na olympiáde. Šanca by bola väčšia z toho dôvodu, že na olympiádu nepôjdu hráči z NHL,“ vyhlásil Jágr.

Pre Sport-Express nedávno uviedol, že jeho zástupcovia všetko riešia. „Teraz je ťažké k tomu niečo povedať. Možno sú rokovania v plnom prúde. Existujú tri alebo štyri kluby, s ktorými jednáme. Pokiaľ sa všetko nevyjasní v NHL, v Európe sa rozhliadať nebudem,“ uviedol Jágr s tým, že v prípade, že by v zámorí nehral, bol by v jeho prípade možný návrat do KHL.

V nadnárodnej súťaži obliekal dres Omsku, kde pôsobil štyri sezóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jaromír Jágr #KHL 2017/2018