Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úloha pre Slovan? Naštartovať Kašpara

Herne ani výsledkovo im to zatiaľ nejde podľa predstáv. Trápia sa najmä v koncovke. Tréner Říha napriek tomu hovorí o miernom zlepšení v ostatných dueloch. Potvrdia ho hokejisti Slovana už v stredu od 19.00 v súboji so silnou Kazaňou?

19.09.2017 19:16
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

„Verím, že víťazstvo v Chabarovsku zdvihla chlapcom sebavedomie. Trip sa nám vydaril organizačne aj herne, len sme mohli získať viac bodov. Paradoxne, Amur bol z trojice našich súperov najlepší. Stále sme málo efektívni. No na našej hre vidieť posun, mužstvo sa zžíva dokopy,“ naznačil pozitívny trend Miloš Říha.

Slovan má za sebou najvzdialenejšiu šnúru zápasov vo Vladivostoku, Šanghaji a Chabarovsku. „Štyri bodíky sú pozitívne, ale spokojní by sme boli s deviatimi. Teraz už myslíme len na Kazaň. Ide o jeden z top päť tímov v KHL. Rešpektujem jeho silu, ale pripravíme sa naň tak, aby sme vyhrali,“ burcuje útočník Michal Řepík.

Aj Říha priznáva, že Kazaň je súper z rangu najsilnejších. „Kazaň má vyzreté mužstvo, ktoré presne vie, čo má na ľade robiť. Hrá dobre takticky a má výborne organizovanú hru. Nespolieha sa príliš na cudzincov, stojí na kvalitných ruských hráčoch, ktorých vedie výborný tréner. Rozhodne s nimi nemôžeme hrať otvorený hokej. Jedinou slabinou súpera je, že občas hrá akoby podľa nálady. Tak hádam sa hráči dobre zabavili v Rige a u nás to bude horšie,“ približuje. Kazaň zvíťazila v Lotyšsku vysoko – 7:2.

Do bránky s najväčšou pravdepodobnosťou opäť pošle Jakuba Štěpánka, ktorý vychytal víťazstvo v Chabarovsku. „Dúfam, že potvrdí dobrý výkon. Stále platí, že máme v mužstve troch vynikajúcich brankárov. Kto pôjde kedy do bránky sa rozhodujeme podľa pocitu chlapcov aj nás i podľa toho, aký súper nás čaká,“ vysvetľuje.

Do zostavy by sa mohol vrátiť obranca Simon Després, čo by už takmer skompletizovalo defenzívu Bratislavčanov. „Obrana aj brankári sú v poriadku, máme však trochu problémy v útoku, kde je produktivita nízka. Hráči ako Kašpar, Řepík či Buchtele by sa mali viac presadzovať. Veľa sme pracovali na defenzíve a hernom systéme, teraz by sa už mohli uvoľniť a strieľať góly,“ myslí si Říha.

Slovan potrebuje, aby sa strelecky chytil Lukáš Kašpar, ktorý by mal byť lídrom produktivity. „Musí sa naštartovať sám. Dostáva sa do množstva šancí. V predošlých zápasoch šiel trikrát sám na bránku, trafil dve žŕdky. Je to už len otázka času, kedy mu to padne, upokojí sa a bude hrať svoj hokej,“ dodáva kouč.

Proti Kazani nastúpi Kašpar s krajanom Řepíkom a kanadským centrom Colbym Genowayom. „Takto sme spolu hrali aj v Chabarovsku. Vždy je ťažké, keď to útočníkovi nepadá. No je to najmä o hlave. Všetci dúfame, že to už vyjde aj Kašparovi. Budeme mu pomáhať, ale najdôležitejšie je, aby sme vyhrávali a zbierali body,“ tvrdí Řepík a ku Kašparovi dodáva:

„Je veľký flegmatik. Žiadnu rutinu nemení. Verí tomu, čo mu pomáhalo počas celej kariéry. Spokojný určite nie je, ale verí sám v seba a my v neho tiež.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha