Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbajú nám emócie a disciplína, tvrdí Říha. Slovan čaká najťažší výjazd

Za šestnásťsekundový skrat pykali prehrou v predĺžení. Hokejisti Slovana sa pred odletom na najdlhší výjazd za súpermi v Kontinentálnej hokejovej lige (Vladivostok, Peking, Chabarovsk) chceli víťazne naladiť. A zároveň odčiniť neduživý výkon s Omskom. Nevyšlo im to, v piatok podľahli Nižnekamsku 3:4.

10.09.2017 12:57
debata (2)
Brankár Slovana Marek Mazanec zasahuje v zápase... Foto: SITA, Diana Černáková
Marek Mazanec, Brankár Slovana Marek Mazanec zasahuje v zápase s Nižnekamskom.

Osem bodov? Málo

Po prvý raz z päťzápasovej domácej série sa ujali vedenia, ale po dvoch hrúbkach vo vlastnom pásme (Meszároš, Kozák) sa v rozpätí šestnástich sekúnd dostali z plusu do straty a museli opäť doháňať súperov náskok.

„Začali sme dobre, po obrovských chybách sme inkasovali dva góly. V tretej tretine sme boli lepší, vyrovnali sme a mali prevahu, ale v závere predĺženia mali viac šťastia hostia," sumarizoval priebeh krídelník prvého útoku Lukáš Kašpar.

Zdôraznil, že mužstvo malo hrať tak, ako v poslednej časti, keď mu tieklo do korčulí. „Výsledok by vyzeral inak. Hrali sme aktívnejšie, neťahali sme puky do našej tretiny, zrazu to bolo bez chýb, dostávali sme sa do šancí. Osem bodov z pätnástich možných je málo, chceli sme viac, no sezóna je pred nami. Nehráme ešte ten hokej, aký by sme chceli, musíme zapracovať a domácu stratu nahradiť v ďalších zápasoch," podotkol útočník, od ktorého fanúšikovia čakajú góly.

Na konte zatiaľ nemá ani jeden. „Ani ja nie som momentálne spokojný so svojimi výkonmi. Verím, že v ďalších zápasoch to bude lepšie. Nižnekamsk hrá nepríjemne, no prehra v predĺžení mrzí o to viac, že sa nad ním dalo vyhrať. Ku gólom sme mu pomohli vlastnými zaváhaniami, bolo ich dosť. To musíme odstrániť."

Tréner hokejistov Slovana Miloš Říha. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Miloš Říha Tréner hokejistov Slovana Miloš Říha.

Za stavu 1:3 vystriedal v bránke Mazanca Jakub Štěpánek. „Ani nejde o to, aký je stav. Keď idem do bránky, skóre ani nevnímam. Snažím sa čo najlepšie koncentrovať, nie je jednoduché nastúpiť po hodine a pol na striedačke a sledovania deja spoza mantinelu. Nemám rád, keď nechytám od začiatku, radšej by som tam ani nešiel, ale dostal som sa do takej pozície, tak musím rešpektovať trénerov."

Hľadanie krídla k Viedenskému

Ako videl rozhodujúci gól? „Vedel som, ako jeho strelec zakončí, vykorčuľoval som, stavil som na jednu kartu. Prestrelil ma, puk mi brnkol o lapačku. Škoda, do konca predĺženia chýbalo desať sekúnd."

Aj trénera Miloša Říhu mrzela herná nedisciplinovanosť, po ktorej hostia získali náskok. „Dopúšťame sa stále rovnakých nepresností. Chýbajú nám emócie na to, aby sme dotiahli zápas do víťazného konca. Nevieme sa zomknúť. Odohrať na požadovanej úrovni len jednu tretinu je málo. V tretej sme ukázali, že vieme zapnúť a zabojovať, no opäť sme doháňali stratu, čo fyzicky i psychicky vyčerpáva. V zostave sme urobili niekoľko zmien, hľadáme krídlo do prvého Viedenského útoku s Kašparom, ktoré utvorí nebezpečné situácie. Šancu dostal mladík Hecl, nepočínal si zle. Kašpar možno až príliš chce. Nedarí sa, ako by sme si želali," konštatoval tréner Slovana.

Jeho zverenci sa v budúcom týždni predstavia na Ďalekom východe, začínajú v pondelok vo Vladivostoku.

„Pokúsime sa priviezť nejaké body. Z prvého tripu nám to nevyšlo. Dúfam, že teraz budeme úspešnejší. Najlepšie by bolo deväť, vynasnažíme sa vydolovať čo najviac, súperi však nie sú nejakí nazdárkovia," pripomína Kašpar.

„Každý berie dlhé prelety trochu inak, je to individuálne. Niekomu prekážajú viac, inému menej. Každý sa s tým musí vyrovnať najlepšie, ako vie," vravel pred najnáročnejším výjazdom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha