Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Nemám mužstvo za čo pochváliť

Chýbajúca iskra a množstvo chýb. Zverenci Miloša Říhu predviedli v utorňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy s Omskom odvrátenú tvár. Nebyť výborného výkonu brankára Marka Mazanca, istotne by sa súboj skončil z pohľadu Slovana výrazne horším výsledkom než 1:4.

06.09.2017 19:12
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

„Naposledy som chlapcov chválil, tentoraz nemám za čo. Nechápem, ako sme mohli takto pristúpiť k zápasu. Trápili sme sa od prvej minúty a na ľade nebol hráč, ktorý by to dvihol, nakazil spoluhráčov bojovnosťou. Boli sme odovzdaní. Omsk má dobrých hráčov, ale rozhodne nedisponuje silou, akú mal v minulosti. Pri takomto výkone by to mal ľahké akýkoľvek súper,“ veľmi kriticky hodnotil Říha.

Sklamanie z predvedenej hry neskrývali ani hráči. Krátko po skončení duelu bolo v kabíne absolútne ticho. Len kdesi v rohu si spoluhráči vysvetľovali tú-ktorú chybu z nevydareného súboja.

„V druhej tretine sme hrali aspoň trošku inak. Napriek tomu nám zápas vôbec nevyšiel. Prvé tri súboje sezóny na ľade súperov neboli veľmi dobré, ale toto bol náš suverénne najhorší výkon. Opäť sme doň zle vstúpili, stále len doťahujeme náskok súperov. Robíme strašné chyby, po ktorých dostávame lacné góly. Kým sa toho nezbavíme, nemôžeme vyhrávať,“ sypal si popol na hlavu český legionár Michal Řepík.

Pod najväčším tlakom boli slovanisti v prvej tretine. Paradoxne, práve v nej strelili svoj jediný gól. Po 40 minútach bol stav stále len 1:2, takže domáci mali napriek obrazu hry šancu zvrátiť duel vo svoj prospech. Vstup do záverečného dejstva však vôbec nezvládli.

„Šli sme do toho s tým, že s výsledkom sa ešte dá čosi urobiť. No súperovi sme to veľmi uľahčili, v tretej tretine sme sa už nedostali do žiadneho tlaku. Nebyť Mazanca, mohlo to dopadnúť podstatne horšie. Je jediný z nás, ktorý si zaslúži uznanie. K nejakým strelám sa vždy dostaneme, ale nie z nebezpečného priestoru medzi kruhmi. Pálime zo strán alebo veľkej diaľky. Keď sa nebudeme tlačiť pred bránku a cloniť, tak to brankári pochytajú,“ dodal Řepík. Hoci Říha bol na svojich hráčov nahnevaný, prezradil, že po zápase na nich nekričal.

„Pôsobili sme, akoby sme sa prvý raz stretli. V šatni som nekričal. Nebol dôvod, nebolo na koho kričať, keďže nepočúvali ani počas stretnutia. Povedal som im len, že čosi také som ešte v Slovane nezažil. Prehrať môžeme, ale prístup a nasadenie musia vyzerať úplne inak. Pýtal som sa ich, čo sa stalo, no nedokázali mi odpovedať. Takto hrať nebudeme, radšej postavím mladých hráčov, ktorí bojujú, než vidieť takýto výkon,“ naznačil český kouč.

Už v piatok o 19.00 sa Slovan predstaví pred svojimi fanúšikmi znova. Privíta Nižnekamsk. „Tento súboj musíme zvládnuť, aby sme odleteli na dlhý trip lepšie naladení,“ poznamenal Pavol Skalický.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha