Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólový kapitán Meszároš: Ešte tomu čosi chýba

Hoci mali jednoznačnú streleckú prevahu, nedokázali ju pretaviť do víťazstva. Hokejisti Slovana sa tak museli v nedeľňajšom súboji KHL s Jugrou Chanty-Mansijsk uspokojiť s jediným bodom za prehru 2:3 po samostatných nájazdoch.

04.09.2017 14:16 , aktualizované: 16:00
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

Súperov brankár zachytal dobre a my sme sa nedostatočne tlačili do bránky. Mali sme veľa striel, ale nízku efektivitu," zhrnul hlavné príčiny prehry kapitán Bratislavčanov Andrej Meszároš (31).

Občas sú hokejisti spokojní aj so ziskom bodu, ak sa duel nevyvíja v ich prospech. Ako ste na tom vy po zápase s Jugrou?
Som nahnevaný. Mali sme zvíťaziť v riadnom hracom čase a získať tri body. Vypracovali sme si šance, bohužiaľ vedenie sme neudržali a samostatné nájazdy sú lotéria, ktorá je o šťastí. Päťdesiatjeden striel je príliš veľa na to, aby sme dali len dva góly. Je to zbytočná strata bodov.

Andrej Meszároš sa stal najlepším obrancom druhého týždňa jubilejného desiateho ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy. Vedenie súťaže o tom informovalo v pondelok na svojom oficiálnom webe.

Skúsený 31-ročný bek sa počas uplynulého týždňa podieľal na dvoch triumfoch Slovana z troch zápasov, celkovo získali „belasí“ sedem bodov. Meszároš si v týchto súbojoch pripísal tri góly a jednu asistenciu, jeho konto zdobili aj tri plusové body.

Prečo bola efektivita v zakončení taká nízka?
Musíme sa viac tlačiť pred brankára. Proskuriakov vychádzal vysoko von a my sme mali obetovať jedného hráča do tohto priestoru, aby tečoval strely alebo mu aspoň prekážal vo výhľade. Potvrdilo sa to aj pri góle Mareka Viedenského, keď boli dvaja-traja hráči pred bránkou, no Marek to šikovne vystrelil popri brankárovi. Na tomto musíme popracovať. Ak brankár nevidí puk, ťažko ho chytí. Veľmi nás tento zápas mrzí.

Po dlhej pauze zapríčinenej nepríjemným zranením máte za sebou tri odohrané zápasy. Ako sa cítite?
Dá sa to, ale ešte cítim, že mi chýba trošku lepší pohyb a orientácia. To je však len o zvyku a zápasovej praxi. Bude sa to zlepšovať. Koleno drží a to je najdôležitejšie.

Tri zápasy, tri góly. Čo hovoríte na svoju streleckú bilanciu?
(úsmev) Teší ma, že pomáham mužstvu gólmi, ale nedeľňajší by som okamžite vymenil za víťazstvo. Opakujem vždy to isté: je mi jedno, kto dá gól, dôležité je, aby sme vyhrávali. Bohužiaľ, tentoraz sa nám to nepodarilo.

Už v utorok o 19.30 vás čaká duel s Omskom. Čo – okrem oddychu – bude pred týmto súbojom dôležité?
Bude to asi najťažší zápas domácej série. Omsk má veľmi dobrý tím, vedie ho nový tréner. Pre nás je najdôležitejšie, aby sme začali hrať hneď od prvého vhadzovania. Nie ako s Jugrou, kde bolo prvých desať minút akýchsi vláčnych.

Mal som zimomriavky, priznal Štajnoch

Na bratislavský ľad sa vrátil po viac ako dvoch rokoch. Už v pozícii súpera. Obrancu Jugry Martina Štajnocha privítali fanúšikovia Slovana počas ruskej hymny sympatickým potleskom.

Dvadsaťšesťročný odchovanec prievidzského hokeja odohral za Slovan viac než šesť sezón, z toho tri v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). V lete 2015 zamieril do českej ligy a cez Pardubice a Hradec Králové sa teraz vrátil do KHL.

„Bolo to zvláštne, nastúpiť na Slovane v drese súpera. Čakal som, že v hľadisku bude trochu viac ľudí. Keď ma vytlieskali, bolo to príjemné. Cítil som zimomriavky. Po dlhom čase som počul slovenskú hymnu, to ma potešilo najviac,“ vraví najvyťaženejší hráč Chanty-Mansijska v zápase.

Víťazstvo nad jeho bývalým zamestnávateľom ho veľmi potešilo. „Je pravda, že náš brankár mal veľa zákrokov. V druhej tretine nás domáci na desať minút výraznejšie zatlačili, ale veľa striel bolo z uhlov alebo veľkej diaľky. To on chytá,“ pochváli Iľju Proskuriakova.

Pôsobenie v Jugre si zatiaľ pochvaľuje. Pozdáva sa mu zázemie klubu i partia v kabíne. „Len škoda, že sme v úvode sezóny nezískali viac bodov. Dúfam, že ich budeme zbierať aj v zápasoch u súperov a čo najdlhšie sa udržíme v hre o play off. Prekvapilo ma, na akej úrovni je zázemie v klube. Nečakal som, že to bude podobné ako na Slovane. Niektoré veci som dokonca ešte ani nevidel. Mesto? To už je druhá vec, také ruské,“ poznamená s trpkým úsmevom.

Od klubu dostal apartmán a najviac času trávi so zvyšnými legionármi, prípadne domácimi hráčmi, ktorí vedia po anglicky. „Trochu rozumiem aj po rusky. Keď tréner hovorí pomaly, dá sa to. Akonáhle zrýchli, strácam sa,“ priznáva. „Už pomaly čakám, kedy príde prvý sneh,“ dodá s úsmevom.

Návrat do KHL považuje za skvelý krok a teší sa z novej šance i výzvy. Zároveň verí, že počas olympijskej sezóny zaujme výkonmi aj reprezentačného trénera Craiga Ramsayho.

„Ohlasy na nového trénera sú zatiaľ len pozitívne. Dúfam, že to tak ostane a ľudia budú trpezliví, aj keď sa hneď nedostavia úspechy. Treba mu dopriať čas. Spojenie mňa a reprezentácie… V minulých rokoch to bolo veru zaujímavé, je zbytočné sa k tomu vracať. Beriem to ako novú výzvu. Dúfam, že ak budem hrať v pohode, šancu dostanem,“ naznačí Štajnoch.

Za seniorské národné mužstvo odohral 22 stretnutí, no na majstrovstvá sveta sa ešte nedostal. V mládežníckych výberoch pritom vždy patril k výrazným osobnostiam, na MS hráčov do 18 rokov štartoval raz a na dvadsiatkách dvakrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Andrej Meszároš #Martin Štajnoch