Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Získali len bod. Nemali sme šťastie v koncovke, tvrdí Viedenský

Dlho sa trápili v koncovke. A na slabú efektivitu aj doplatili. V tretej tretine si síce vybojovali aspoň bod za remízu, no v samostatných nájazdoch nevyužili ani jeden zo štyroch.

03.09.2017 21:28
Slovan Bratislava - Chanty-Mansijsk Foto: ,
HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk.
debata

Hokejisti Slovana prehrali v nedeľu s Jugrou Chanty-Mansijsk 2:3 po sam. nájazdoch. Po šiestich stretnutiach majú v KHL bilanciu dve víťazstvá a štyri prehry (jednu po nájazdoch). Najbližšie ich už zajtra od 19.00 čaká súboj s Omskom.

„Nemali sme šťastie v koncovke. Vypracovali sme si veľa šancí, triafali žŕdky, no nepadalo to dnu. Potrebujeme dať prvý gól a nie vždy len doťahovať náskok súpera. S bodom nie sme spokojní. Je to veľká škoda, lebo nad Jugrou sa dalo vyhrať. Chýbali len tie góly,“ hodnotil duel Marek Viedenský.

HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
HC Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk.

Zverenci Miloša Říhu mali navrch už v prvej tretine. Tlak však nedokázali pretaviť do gólu. Párkrát prepadli, čím púšťali hostí do nepríjemných príležitostí, ale brankár Mazanec bol pozorný.

V 11. min ho však po zaváhaní Desprésa a nedokorčuľovaní útočníkov nachytal strelou k bližšej žrdi Lekomcev. Najväčšie šance domácich mali Hrnka a Viedenský.

V druhej časti bola prevaha Slovana ešte výraznejšia, zastreľoval sa najmä Kašpar. Bratislavčania prestrieľali súpera 19:7, no nie a nie nájsť recept na výborného Proskuriakova.

Vyšlo to až v úvode tretieho dejstva pri presilovke. Barker vystrelil od modrej, Viedenský predviedol dokonalú orientáciu medzi kruhmi a dovtedy bezchybnému brankárovi nedal šancu.

Na ďalší gól nečakali diváci ani štyri minúty. Postarala sa oň druhá formácia. Genoway vyhral vhadzovanie, Smoleňák ideálne naservíroval puk Meszárošovi, ten si ho zastavil a presnou strelou otočil na 2:1. Už v 48. min však bolo opäť vyrovnané. Iľjin sa spoza bránky pretlačil cez Švarného a po ľade šikovne obstrelil Mazanca.

Po góloch zaujal aj pästný súboj Hrnku s Valentenkom, ktorý vyhral na body slovenský útočník. Nájazdy lepšie zvládli hostia a vybojovali si tak druhý bod.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Viedenský #KHL 2017/2018