Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový Slovan sa spolieha na brankárov a pracovitosť

S výrazne obmeneným kádrom. Bez väčšiny lídrov z minulej sezóny. No s dvoma navrátilcami zvučných mien.

23.08.2017 12:30
debata (1)
Obranca Slovana Ivan Švarný (vpravo) počas... Foto: SITA, Marek Mrvis
Ivan Švarný Obranca Slovana Ivan Švarný (vpravo) počas súboja s Barysom Astana v minuloročnej sezóne KHL.

Slovanisti vstupujú do KHL opäť pod taktovkou Miloša Říhu a s kapitánom Andrejom Meszárošom. Partia okolo skúseného obrancu však prešla radikálnou prestavbou. Trojicu zámorských opôr Taffe, Chipchura, Cheechoo nahradili najmä českí útočníci. Najvýraznejšou posilou by mal byť útočník Lukáš Kašpar, v obrane si veľa sľubujú od Cama Barkera, ktorý rovnako ako Kašpar žiaril v drese Bratislavčanov v sezóne 2015/16.

Zmena nastala aj v bránke. Dvojicu Brust, Pogge vymenila až trojica Mazanec, Štěpánek, Janus. „V každom mužstve to býva postavené najmä na brankároch. My máme troch vynikajúcich.

Ktorýkoľvek z nich môže podržať mužstvo a dať nám šancu vyhrať. Obrana sa doladila príchodom Barkera. Uvidíme, či ešte niekto príde aj do ofenzívy," tvrdí Ivan Švarný.

Jeden z asistentov Meszároša považuje za prednosti mužstva pracovitosť, odhodlanosť a stopercentný prístup na tréningoch i v zápasoch. „Nie vždy uspejeme, ale vždy sme odhodlaní pobiť sa o výsledok. Keď utvoríme jednoliaty kolektív, prídu aj výsledky. Cieľ je jasný, chceme do play off. Sezóna bude špecifická, zápasy budú nasledovať pre olympijskú prestávku v rýchlom slede. Okolo Vianoc budeme vedieť, ako na tom reálne sme," hovorí 32-ročný obranca.

Vstup do sezóny je pre Slovan náročný a zároveň veľmi dôležitý. „Každý chce vstúpiť do sezóny víťazne. Príprava nebola výsledkovo najvydarenejšia. Boli tam však aj dobré veci, ktoré možno divák neocení tak ako tréner. Niečo sme si nacvičili a vyskúšali. Nie je ľahké začínať sezónu vonku, doma by nás hnali vpred výborní diváci. No na druhej strane, na tripe môžeme byť o čosi uvoľnenejší," naznačuje.

V minulosti sa Slovanu zvyklo v súbojoch s SKA Petrohrad favorita zaskočiť a občas mu i zobrať body. „Pokúsime sa prekvapiť aj teraz. Možno získame aj tri body. Vieme SKA zaskočiť, ale dobre si to uvedomuje aj súper. Dáva si na nás o čosi väčší pozor ako v minulosti," myslí si Švarný.

Nejaké body z troch stretnutí (SKA, Lokomotiv a Dynamo Moskva) budú dôležité aj z pohľadu pozvania divákov na domáce stretnutia. „Hokej hráme najmä pre nich. Sme vďační ľuďom, že si aj v lete našli cestu na prípravné zápasy. Čakám, že na ligu ich zase bude chodiť veľa a budú nás podporovať," dodáva muž, ktorý by mohol mať v úvode sezóny kapitánske céčko. „Uvidíme, ako sa tréner rozhodne. Je to o čosi väčšia zodpovednosť, ale som dosť starý a skúsený, aby som sa s tým vedel vyrovnať."

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava