Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Slovana Meszároš: Keď uchmatneme nejaké body, bude to bonus

Na úvodnú šnúru zápasov odletel so spoluhráčmi, hoci do súbojov v Petrohrade (v stredu o 18.30), Jaroslavli (v piatok o 16.00) a Moskve (v nedeľu o 16.00 s Dynamom) pravdepodobne nezasiahne. Kapitán hokejistov Slovana Bratislava Andrej Meszároš (31) je rád, že bude s tímom a verí, že v nasledujúcej domácej sérii už mužstvu pomôže.

23.08.2017 09:00
debata (1)
Andrej Meszároš. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Andrej Meszároš Andrej Meszároš.

„Štart sezóny je vždy dôležitý. Čakajú nás nároční súperi, ale bolo by super získať nejaké body už vonku," hovorí skúsený slovenský reprezentant pred vstupom tímu do novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy.

Kedy budete pripravený nastúpiť?

Fyzicky som na tom dobre. Absolvoval som dlhú letnú prípravu s množstvom rehabilitácie, špeciálnych cvičení na koleno a zosilnenie svalu. Už štvrtý týždeň som na ľade a po korčuliarskej stránke je to tiež fajn. Len v oblúkoch, otáčkach a prekladaní ešte zľahka cítim koleno. Dlho som nemohol ísť do kontaktu, len som sa motkal popri chalanoch. Návrat sa bude odvíjať od toho, ako sa budem cítiť, keď sa o mňa niekto poriadne oprie alebo narazím silno do mantinelu.

Uvidia vás diváci aspoň v päťzápasovej sérii doma?

Rád by som počas nej zasiahol do hry, ale ťažko hovoriť dopredu. Ak by reagovalo koleno na kontakt opuchom, musel by som zvoľniť. Aby som mohol nastúpiť, musím byť pripravený na sto percent, nebáť sa súbojov. Som rád, že som šiel na zápasy do Ruska s chlapcami, keďže tam budú aj trénovať. Takto ich môžem podporiť.

Čo by mala byť silná stránka mužstva?

Máme veľkú konkurenciu na brankárskom poste. Inak nejakú výnimočne silnú stránku, ktorá by charakterizovala mužstvo, nevidím. No ak sa stmelíme ako správny tím, budeme hrať jednotne a ťahať za jeden koniec povrazu, bude to fajn. Každý tím má na začiatku sezóny rovnaký cieľ. Nie sme výnimka, tiež chceme do play off. No nesmieme na to príliš myslieť. Skôr ísť pomaličky a skromne od zápasu k zápasu. Dúfam, že sa nám to podarí.

Koľko bodov musia priniesť spoluhráči z úvodných troch stretnutí, aby ste boli spokojný?

Deväť (smiech). Samozrejme, budú to tri veľmi ťažké zápasy. Keď tam uchmatneme nejaké body, bude to super. Všetko sú to favoriti, môžeme len prekvapiť. Potrebujeme sa sústrediť na našu hru. Ak budeme robiť, čo máme, verím, že nejaké body prinesieme.

Ste spokojný so zložením kádra?

To je otázka na vedenie klubu. To musí byť spokojné s hráčmi, ktorých získalo. Partia je dobrá. Máme tu dobrý mix starších aj mladších chalanov. Keďže počas sezóny nás čaká dlhá olympijská prestávka, program bude poriadne nahustený. Podmienky však majú všetci rovnaké. Zvláštne je len to, že po olympijskej prestávke už odohráme len dva zápasy základnej časti.

Uvidia vás fanúšikovia v Pjongčangu?

Je to ešte ďaleko, ale dúfam, že budem stopercentne zdravotne v poriadku. Azda sa k tomu pridá forma a bude sa dariť aj tímu. Potom by už bolo na tréneroch, či ma zavolajú. Je to moja posledná šanca ísť na olympiádu. Rád by som šiel. Budem mať 32 rokov a neviem, či moje telo vydrží ešte štyri roky hokeja na najvyššej úrovni. Otázne je aj to, či sa ešte Slovensko niekedy dostane na olympiádu. <pe>

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Andrej Meszároš