Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Říhu sklamali diváci v Bystrici: Prišiel Slovan, aspoň trochu si to mohli vážiť

Hosťom nevyšla generálka na novú sezónu Kontinentálnej hokejovej ligy. Naopak, domáci sa dobre naladili pred blížiacim sa štartom Ligy majstrov. Súboj slovenského majstra s jediným účastníkom KHL spod Tatier dopadol opačne, ako sa čakalo.

18.08.2017 16:59
Banská Bystrica - Slovan Bratislava Foto: ,
Choreografia bystrických ultras v prípravnom zápase medzi HC 05 iClinic Banská Bystrica a HC Slovan Bratislava.
debata (8)

Banskobystričania vyprevadili slovanistov s nečakanou nádielkou 5:2. Pre zverencov Miloša Říhu to pritom bol posledný prípravný zápas pred štartom sezóny. Už v stredu sa predstavia na ľade šampióna KHL SKA Petrohrad.

„S konečným skóre nie sme spokojní. Preto sme si v kabíne aj niečo povedali. Výsledok je nepriaznivý, ba až neprijateľný. Prvú tretinu sme mali ešte dobrú, aj sme dominovali, no potom sa niečo stalo, dostali sme ďalšie dva góly a už bolo ťažké súpera zastaviť. V podvedomí sme už mysleli na to, ako dohrať zápas a nezraniť sa. V tomto sú posledné prípravné stretnutia pred štartom ligy najťažšie,“ tvrdí obranca Bratislavčanov Ivan Švarný.

Slovan Bratislava prehral v prípravnom súboji... Foto: SITA, Peter Rusko
Banská Bystrica - Slovan Bratislava Slovan Bratislava prehral v prípravnom súboji pred štartom novej sezóny KHL so slovenským majstrom HC'05 Banská Bystrica 2:5.

Oveľa spokojnejší boli domáci. Pred zaplnenými tribúnami zvládli prestížny zápas na výbornú. A to majú do začiatku tipsportligovej sezóny k dobru ešte tri týždne. Do Ligy majstrov však vstúpia už na budúci týždeň v piatok, predstavia sa vo Wolfsburgu.

„Ľudia sa bavili. Dosiahli sme pekný výsledok. Aj keď sa vyskytli chyby, na ktorých odstránení pracujeme, môžeme byť spokojní. Diváci boli na Slovan zvedaví a my sme radi, že Slovan prišiel práve k nám. Nestáva sa často, aby sa Slovan konfrontoval s tímom z extraligy. Sme radi, že sme tento zápas vybavili. Pre hráčov i fanúšikov to bol vydarený večer,“ cituje hokejportal.sk trénera Vladimíra Országha.

Radek Smoleňák (HC Slovan Bratislava) a Martin... Foto: SITA, Peter Rusko
HOKEJ: Banská Bystrica - Bratislava Radek Smoleňák (HC Slovan Bratislava) a Martin Belluš (HC'05 Banská Bystrica) sa predviedli divákom aj v pästnom súboji.

Švarný priznal, že duel bol prestížny pre domácich i hostí. O to viac ho mrzela prehra.

„Banskobystričania sa chceli ukázať v čo najlepšom svetle, my sme chceli vyhrať. Hoci sme to nezvládli, bolo tam aj dosť dobrých vecí, ktoré nás potešili,“ naznačil.

Kouča Slovana Miloša Říhu nahnevali nadávky na bratislavský klub na tribúnach. „Divácka kulisa ma sklamala. Avizovali sme totiž, že počas každej prípravy navštívime jedno slovenské mesto a tí diváci by si to mohli trochu vážiť. Myslel som si, že to bude pre ľudí sviatok, patrilo by sa uznať aj súpera,“ uviedol po stretnutí.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Tipsport extraliga #HC 05 Banská Bystrica