Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: S kádrom som spokojný na šesťdesiat percent

Nová posila zažila vydarenú premiéru. Niektorým brankárom trvalo dlhšie, kým si náročné bratislavské tribúny získali svojimi výkonmi. Zdá sa, že Markovi Mazancovi sa to podarilo na prvýkrát.

16.08.2017 14:22
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (1)

Iba v pondelok podpísal s hokejovým Slovanom ročnú zmluvu po príchode z Nashvillu Predators a hneď bol pri utorkovom víťazstve Slovana nad Kometou Brno 3:2 po samostatných nájazdoch najlepším hráčom domácich.

„Počul som to,“ pobavil po stretnutí milou slovenčinou 26-ročný sympaťák, keď odpovedal na otázku, či zaregistroval niekoľkonásobné skandovanie jeho mena. „Hala je krásna, diváci boli perfektní. Celý zápas nás povzbudzovali a musíme im byť vďační. Radek Smoleňák ma upozornil, aby som sa im šiel na konci poďakovať. Ešte neviem, ako to tu chodí. Začiatky sú vždy zábavné.“ Mazanec bol s premiérou spokojný. Je si však vedomý, že k ideálnemu výkonu čaká belasých ešte dlhá cesta.

„Urobili sme vzadu viacero chýb. Nebola to hra, akú sme si predstavovali. Ešte chvíľku potrvá, kým si to sadne. Chalani mi pomohli, ale ešte sa tiež trochu hľadajú. Musíme sa do začiatku sezóny zlepšiť,“ doplnil.

Mazanec chytal spoľahlivo. S drvivou väčšinou situácií si poradil, zmaril niekoľko vyložených šancí súpera. Solídne pomáhal obrane so zachytávaním a rozohrávaním puku.

„Chceli sme pred domácimi divákmi hrať ešte s väčšou chuťou, ale nebyť nášho gólmana, bol by výsledok iný. Ukázal, na akej je výkonnostnej úrovni a že môže byť miláčikom bratislavského publika po Brustovi. Situácie riešil suverénne, klobúk dole,“ chválil Mazanca kouč Říha.

Český kormidelník musí vyriešiť brankársku otázku. Momentálne má trojicu gólmanov a už čoskoro zostane jednému z nich v rukách čierny Peter.

„Bude to ťažké. Janus aj Štěpánek zachytali v príprave veľmi dobre. Mali čo robiť, lebo obrana nie je taká, akú som si predstavoval. Je tam veľa mladých a nových hráčov, majú problémy zvládať herný systém. Nemôžeme si však dovoliť mať troch brankárov. Do mesiaca sa s jedným z nich dohodneme na ukončení spolupráce,“ vysvetlil Říha.

Slovan včera predstavil novú posilu. Nie však do defenzívy, kde Bratislavčanov momentálne tlačí topánka, ale do útoku. Zmluvu na rok podpísal kanadský center Colby Genoway. Lanskú sezónu začal v Medveščaku Záhreb, dohral ju vo švajčiarskom Klotene.

„Podnikáme kroky, aby do mužstva prišiel aj obranca. Buď natrvalo, alebo aspoň na mesačnú výpomoc, kým sa neuzdravia Sersen a Meszároš. Kvôli známym dôvodom sme nemohli mesiac podpisovať hráčov. Po sezóne nám ich odišlo dvanásť a teraz na poslednú chvíľu doťahujeme ďalšie prestupy. Som s mužstvom spokojný na šesťdesiat percent, zvyšných štyridsať percent hráčov by malo byť kvalitnejších,“ načrtol Říha.

Kabínou Bratislavčanov sa bude vo veľkom ozývať aj čeština. V kádri je momentálne osem hráčov spoza rieky Moravy. Pôvodný zámer Říhu i vedenia bol iný.

„Prvých, koho sme oslovili, boli slovenskí hráči. Chceli sme utvoriť silný slovenský tím, aby sme pomohli aj národnému. Bohužiaľ, na poslednú chvíľu sme sa dočítali, že podpísali zmluvu niekde inde. Myslím si, že našli dobré alternatívy. Sú tu českí reprezentanti a ešte to ukážu. Je to škoda, lebo sme slovenský tím. Nemôžeme sa však na to teraz dívať. Musíme sa zodpovedne pripraviť, aby sme zažili úspešnú sezónu,“ doplnil Říha.

Jeho zverencov čaká v stredu úvod do sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy ako hrom. O 18.30 sa predstavia na ľade obhajcu titulu SKA Petrohrad. Ešte predtým ich však čaká dnes záverečný prípravný duel v Banskej Bystrici (o 18.00).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha