Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Smoleňák: Vrátil som sa, hoci som Slovanu nezostal nič dlžný

Vlaňajšia sezóna mu nevyšla podľa predstáv. Najmä vinou zranení. Vynechal jej drvivú väčšinu a za Slovan odohral len 13 zápasov.

26.07.2017 19:00
Radek Smoleňák Foto: ,
Radek Smoleňák.
debata

Bratislavský klub navyše nepostúpil do play off Kontinentálnej hokejovej ligy a mal problémy s platovou disciplínou. I tak sa český útočník Radek Smoleňák (30) rozhodol ostať v hlavnom meste Slovenska.

„V klube sa mi páčilo, bola tu dobrá partia a s manželkou sme zhodnotili, že ostaneme v Bratislave,“ prezrádza skúsený hráč s bohatými skúsenosťami z KHL a fínskej Liigy.

V utorok ste odohrali prvý domáci prípravný zápas. Nad Spartakom Moskva ste vyhrali 3:2 po sam. nájazdoch. Spokojný?
Náš výkon v prvých dvoch tretinách bol zlý. Našťastie Kuba Štepánek chytal dobre, zlikvidoval množstvo šancí a prehrávali sme len o gól. V tretej časti sme už boli aktívnejší, mali viac dobrých príležitostí a zvládli sme to. Kuba potvrdil, že má bohaté skúsenosti z KHL. Vieme, že je dobrý rovnako ako Jaro Janus. Problém s brankármi mať nebudeme. Len im musíme viac pomáhať.

Ako sa vám hralo vo formácii s krajanmi Kašparom a Řepíkom?
Vôbec prvý raz v živote som hral centra, takže to bolo pre mňa netradičné (úsmev). Určite to bolo na ľade aj vidieť. S Kašpim a Řepou sme trénovali len dva dni, takže sa od nás nedali čakať zázraky. No myslím si, že to nebolo ani hrozné. Sú tam veci, ktoré musíme zlepšiť ako celý tím – najmä v obrannej fáze. Máme ešte mesiac na to, aby sa na našu hru lepšie pozeralo.

Vaši krajania Kašpar, Buchtele a Řepík premenili všetky tri samostatné nájazdy. Majú to brať ostatné tímy KHL ako varovanie?
Skôr mal brankár súpera slabší deň (smiech). No treba priznať, že máme v tíme šikovných chalanov s ručičkami na nájazdy. Dúfam, že nám nájazdy prinesú počas sezóny aspoň päť či šesť bodov k dobru, ktoré môžu rozhodnúť o postupe do play off.

Čo rozhodlo o vašom zotrvaní v klube?
V minulej sezóne som toho veľa neodohral – len trinásť zápasov. Nie že by som cítil, že som ostal tímu niečo dlžný, ale páčilo sa mi tu. Ľudia sa ku mne správali výborne, vytvorili sme dobrú partiu a všetci okolo tímu pracujú na sto percent. Keď sme si to s manželkou zhodnotili, tak nám vyšlo, že bude správne, keď tu ostaneme. Dúfam, že budem zdravý, vyhnú sa mi vážne zdravotné problémy a mužstvu oveľa viac pomôžem.

Dlhšie ste váhali. Kvôli financiám?
Áno, nebudem to skrývať, finančná stránka bola jednou z vecí, ktorá naše rozhodnutie predlžovala. No verím, že vedenie klubu robí všetko preto, aby resty napravilo. Vidieť nejakú zmenu a aj tá pomohla k tomu, aby som sa do klubu vrátil.

Nemáte pri pohľade na súčasný káder obavy z blížiaceho sa začiatku sezóny?
Nepochybujem, že nejakí kvalitní hráči ešte do Slovana prídu. Každý hráč, fanúšik aj tréner by chcel mať káder zložený z najlepších hráčov. No mladí chalani, ktorí s nami trénujú, sa snažia a sú nádejou pre budúcnosť. Jasné, mužstvo potrebujeme doplniť, ale mladíci ukázali, že hokej hrať vedia a môžu nám pomôcť.

Ostali ste v kontakte s legionármi Taffom a Cheechoom, s ktorými ste nastupovali v útoku?
S Taffom som v kontakte každý deň, s Cheechoom komunikujeme tiež. Dobre vedia, že ich tu všetci chceme a potrebujeme, ale rozhodnutie je len na nich.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Radek Smoleňák