Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po cirkuse v Dyname som túžil opäť po prajnom prostredí, tvrdí Kašpar

Vracia sa do dobre známeho prostredia. Sezóna 2015/16 v drese Slovana (16 gólov a 31 asistencií v 58 zápasoch) patrí medzi jeho najlepšie v kariére. Český reprezentačný útočník Lukáš Kašpar (31) prichádza späť do Bratislavy po pôsobení v slávnom Dyname Moskva, ktoré mu vôbec nevyšlo podľa predstáv.

25.07.2017 06:00
Lukáš Kašpar, Václav Nedorost, Marek Viedenský Foto: ,
Lukáš Kašpar (vľavo) oslavuje gól s Václavom Nedorostom a Marekom Viedenským vo februári 2016.
debata (2)

„Nepáčilo sa mi, ako so mnou v klube zaobchádzali. Nerozumel som tomu," tvrdí majster sveta z Kolína 2010 a bronzový medailista z Helsínk 2012. Prvý prípravný zápas za Bratislavčanov by mal odohrať už v utorok o 18.00 so Spartakom Moskva.

Prečo ste sa rozhodli pre návrat do Slovana?

Keď som predtým pôsobil v Bratislave, mal som veľmi vydarenú sezónu. Celý tím fungoval výborne a vládla tu super atmosféra. Po cirkuse, ktorý som zažil v Dyname, som sa chcel vrátiť do prajného prostredia.

Čo vám v Dyname prekážalo?

Nepáčilo sa mi, ako so mnou v klube zaobchádzali. Nerozumel som tomu. Keď som dostal priestor, hral som dobre… V úvode sezóny ma však postretli nejaké zdravotné problémy a generálnemu manažérovi som akosi nepadol do oka. Nerozumiem tomu, na čo si ma vôbec bral do klubu. Takto to bolo celé zlé.

V moskovskom klube majú finančné problémy. Ako ste na tom vy?

Niekoľko výplat mi veru chýba. Neviem presne, čo sa tam v súčasnosti deje. Budem si to musieť cez agenta zistiť.

Aj Slovan má dlhodobo problémy s meškajúcimi výplatami. Neodrádzalo vás to od návratu?

Ani veľmi nie.

Vedenie klubu aj fanúšikovia si od vás veľa sľubujú. Aké sú vaše očakávania?

Samozrejme, tiež verím, že nadviažem na vtedajšie výkony. Pomôžem mužstvu a budem robiť radosť divákom. Inak by som sa nevracal.

S Markom Viedenským ste už dohodnutí na obnovení spolupráce?

(Smiech) To je samozrejme, na trénerovi, či nás dá dokopy. Marek však bol jeden z dôvodov, prečo sa vraciam. Hralo sa mi s ním fantasticky. Spolu s Nedom (Václav Nedorost) sme vytvorili výbornú formáciu. Dúfam, že na to nadviažeme.

Dávate si aj individuálne ciele?

Chcel by som potiahnuť mužstvo do play off. Nebudem skrývať, že ma láka aj olympiáda. Keď v Pjongčangu nebudú hrať chlapci z NHL, tak je to otvorené. Všetko sa však bude odvíjať najmä od výkonov v úvode sezóny a aktuálnej formy.

Máte v Bratislave nejaké obľúbené miesta?

Bolo ich viac. Bratislava je pekné mesto a dá sa tu robiť množstvo vecí. Nie som veľký kávičkár, skôr som raz za čas vyšiel do klubov, vypočuť si dobrú hudbu. Chcel by som znova bývať niekde blízko štadiónu ako predvlani. Je super, keď sa ráno zobudíte a môžete ísť na štadión pešo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Lukáš Kašpar