Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posila Slovana Tommi Taimi: Z meškajúcich výplat obavy nemám

Do Bratislavy už párkrát zavítal, fanúšikovia Slovana na neho vždy urobili výborný dojem. Fínska akvizícia do obrany slovenského zástupcu v nadnárodnej KHL Tommi Taimi (26) verí, že si divákov svojím ofenzívnym poňatím hry rýchlo získa na svoju stranu.

04.07.2017 10:30
Tommi Taimi Foto: ,
Tommi Taimi.
debata

„Chcem v Slovane odohrať svoju najlepšiu sezónu v KHL,“ odhodlane tvrdí rodák z Pori.

S čím prichádzate na Slovensko?

Minulá sezóna mi celkom vyšla. Prvú polovicu som strávil v IFK Helsinki vo fínskej lige, druhú v Kchun-lune v KHL. Príchod do Slovana vnímam ako dobrú príležitosť urobiť ďalší krok v mojej kariére a posunúť sa opäť o čosi vyššie. Som presvedčený, že budeme mať kvalitné mužstvo a už teraz sa teším na začiatok sezóny.

Zisťovali ste si informácie o klube, než ste podpísali zmluvu?

Rozprával som sa s pár chalanmi, ktorých poznám, no nebolo ich veľa. S agentom sme sa rozhodli prijať ponuku a podpísať kontrakt.

Poznáte nejakých fínskych hráčov, ktorí pôsobil v Slovane?

Viem, že tu chytal a veľmi úspešne Sasu Hovi, ale nehovorili sme spolu. Pár zápasov však za Slovan odohral aj Tomi Karhunen a ten mi vravel, že sa môžem tešiť na krásne mesto a dobre fungujúcu organizáciu.

Neobávate sa finančných problémov, ktoré sa so Slovanom vlečú v ostatných sezónach?

Počul som o tom, ale nebojím sa. Je to vec, ktorou sa hráč nemôže zaoberať, ide o záležitosť manažmentu. Som presvedčený, že klub sa z toho rýchlo dostane a všetko bude v poriadku. Naozaj nemám obavy.

Viete niečo o Bratislave?

Už som tu niekoľkokrát bol počas môjho pôsobenia v KHL. Viem, že Bratislava je pekné mesto, vždy sme si so spoluhráčmi aspoň nejakú časť pozreli. Teraz sme s manželkou pricestovali v nedeľu a už sme sa stihli poprechádzať v centre. Chceme sa rozhliadnuť po bývaní a následne prídu aj moje malé dcérky. Som presvedčený, že sa nám tu bude páčiť.

Ako sa vám pozdávala atmosféra počas stretnutí KHL?

Už sa na fanúšikov teším. V Bratislave vždy vládla skvelá atmosféra. Je tu jedno z najlepších obecenstiev v celej súťaži. Bratislava na mňa pôsobí ako pravé hokejové mesto, niečo ako moje rodisko Pori.

Poznali ste niekoho z kádra Slovana?

Zatiaľ nie, hoci niektoré mená sú mi známe. Zo slovenských hokejistov dobre poznám Špirka, Haščáka a Miklíka z pôsobenia v Amure, Záborského z Pori a v minulej sezóne som sa stretol s Bakošom a Marcinkom v Kchun-lune.

Kam by mali siahať ambície klubu v novej sezóne?

Ešte je skoro vravieť, ako by to s nami mohlo vyzerať. No cieľom každého hráča v každom klube je prebojovať sa do play off. To bude nepochybne aj našou métou.

Dávate si nejaké individuálne ciele?

Verím, že odohrám dobrú sezónu a urobím krok vpred v mojej kariére. Chcem odohrať najlepšiu sezónu v KHL. Uvidíme, ako sa mi bude dariť, som ofenzívny typ obrancu, takže verím, že budem zbierať body a ľudia si ma obľúbia.

Ako sa vám páčilo v Kchun-lune?

Bola zábava hrať hokej v Číne. Samozrejme, pre klub to bola prvá sezóna v KHL, takže veľa vecí nefungovalo úplne tak, ako by malo. Postupne sa však všetko zlepšovalo a klub pracoval stále lepšie a lepšie. Bola to zaujímavá skúsenosť a bol som tam spokojný.

Zvykli ste si na náročné cestovanie?

Oproti fínskej lige to bola veru poriadna zmena (smiech). Nebolo to jednoduché, ale po určitom čase si zvyknete. Nič iné vám ani neostáva. Zväčša počas dlhých letov len spím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tommi Taimi