Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký návrat! Slovan vyriešil brankársku otázku

V novej sezóne 2017/2018 sa hokejový klub Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava bude spoliehať na dvojicu vyrovnaných brankárov.

30.05.2017 20:10
Jaroslav Janus Foto: ,
Jaroslav Janus v drese Slovana.
debata

K 33-ročnému Kanaďanovi Barrymu Brustovi pribudol s definitívnou platnosťou slovenský reprezentant Jaroslav Janus, ktorý sa vracia do dobre známeho prostredia. „Jeho aktuálny kontrakt znie na jednu sezónu s platnosťou do 30. apríla 2018,“ informuje oficiálny web Slovana na margo príchodu 27-ročného rodáka z Prešova.

V rámci nadnárodnej KHL pôsobil Jaroslav Janus v Bratislave takmer celé tri sezóny. Po dvoch rokoch v najvyššej českej súťaži prichádza opäť s cieľom nadviazať najmä na prvú sezónu, v ktorej sa so Slovanom radoval z postupu do play-off. Dres spomenutého bratislavského klubu si obliekol už v mládežníckych kategóriách, následne sa rozhodol pre pokračovanie kariéry za morom. Janus, ktorého draftovala Tampa Bay, sa však nikdy neprebojoval do prvého tímu NHL a po zisku Calder Cupu v závere sezóny 2012 s Norfolkom zvolil návrat do Európy – na zmluve sa dohodol s HC Slovan. Práve prvý rok mu vyšiel na jednotku: v základnej časti odchytal 47 zápasov a s úspešnosťou 92,8 % a pomohol „belasým“ k historickému postupu do vyraďovacej časti KHL. V Slovane zotrval Janus ešte dva ročníky, pričom v závere toho druhého prestúpil do Sparty Praha, odkiaľ zakotvil v Litvínove. V oboch sezónach odchytal v základnej časti 39 duelov a dostal sa nad 90 % úspešnosti zákrokov.

Jaroslav Janus si dobrými výkonmi vypýtal miestenku medzi trojicou gólmanov na nedávnom svetovom šampionáte v Nemecku a Francúzsku, celkovo to bola jeho tretia účasť na vrcholnom seniorskom podujatí.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jaroslav Janus