Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeff Taffe: Bratislavu milujem. Góly by som vymenil za play off

Spoločne s Jonathanom Cheechoom, Kylom Chipchurom či Andrejom Meszárošom mal byť jedným z ťahúňov hokejistov Slovana Bratislava v piatej sezóne KHL. Útočník Jeff Taffe (35) túto rolu potvrdil. So 41 bodmi sa stal najproduktívnejším hráčom tímu, ktorý však nepostúpil do tretieho play off.

06.02.2017 07:00
Jeff Taffe Foto: ,
Jeff Taffe.
debata

„Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Museli sme sa popasovať s vážnymi zraneniami, zmenami v kádri i rôznymi problémami,“ hovorí americký center.

Ako hodnotíte zápas s Podoľskom?
Je to ťažká prehra. Vedeli sme, že nastupujeme proti tímu, ktorý má skvelú formu. Predtým neprehral šesť zápasov a bolo to vidieť. Treba súpera pochváliť, hral naozaj dobre. Mám pocit, že sme boli v prvej tretine premotivovaní. Nechali sme sa niekoľkokrát zbytočne vylúčiť a to nám vzalo fyzické i psychické sily, ktorých beztak už nebolo veľa. Hostia hrali s veľkou energiou, trestali naše chyby a my sme sa im už nedokázali herne vyrovnať.

Zohral rolu aj fakt, že ste za mesiac odohrali 14 zápasov a súper mal šesť dní voľna?
Je jednoduché povedať, že nie. Samozrejme, že to zohralo úlohu, o tom niet pochýb. Mali sme ťažký a nahustený program, ale snažili sme sa s ním popasovať čo najlepšie. Vo štvrtok sme odohrali náročný duel s Dynamom Moskva, predtým v pondelok s Lokomotivom Jaroslavľ. Prišli sem odpočinutí, na začiatku si dali krátke striedania, aby sa rozohriali a potom sa dostali do tempa. Hrali výborne a priblížili sa postupu do play off.

Ľudia na tribúnach však reagovali ako po víťaznom zápase…
Bolo to fantastické! Hovoril som po zápase s fyzioterapeutmi, že je to niečo neuveriteľné. Zaslúžia si veľkú pochvalu, majú môj obdiv. Mohli nás pokojne vypískať, ale oni za stavu 1:6 tieskali v stoji. Som rád, že som niečo také zažil. Slovan má jednoznačne najlepších fanúšikov v KHL.

Čomu to pripisujete?
Myslím si, že rozumejú hokeju. Mali sme náročnú sezónu, množstvo zranených hráčov a ďalších problémov. Znie to ako výhovorka, ale taká je realita. Snažili sme sa v závere dostať do play off a urobili sme pre to maximum. Myslím si, že to diváci ocenili aj napriek tomu, že sa nám to nakoniec nepodarilo.

Myslíte si, že keby sa vedenie vyhlo problémom s výplatami, boli by výsledky lepšie?
Iste, rozprávali sme sa o tom, že nemáme peniaze. Ale na ľade sme to vôbec nevnímali ani nerozoberali. Možno to niekde vzadu v hlave bolo, ale na výkony to nemalo veľký vplyv. Nakoniec sa všetko vyriešilo v priebehu niekoľkých dní.

Ako hodnotíte celú sezónu?
Nemáme sa za čo hanbiť. Západná konferencia je vyrovnanejšia ako Východná, dostať sa v nej do play off je náročnejšie. Museli sme sa popasovať s vážnymi zraneniami i zmenami v kádri. Kým sa to ustálilo a začali sme hrať na vyššej úrovni, boli Vianoce. Keby sa nám to podarilo skôr, bol by to iný príbeh. Na začiatku sezóny sme stratili veľa bodov a tie sme na konci nedokázali získať späť.

Niekoľkokrát ste prehrali s najslabšími mužstvami KHL a potom ste elitné obrali o body. Boli to rozhodujúce zakopnutia?
Máte pravdu, tieto straty nás pripravili o play off. Keby sme povyhrávali zápasy s Novokuzneckom či Rigou, nemuseli sme sa teraz baviť o neúspešnej sezóne. Slabšie mužstvá poctivo dodržiavajú defenzívny systém, hrajú do tela. Z času na čas bolo pre nás veľmi náročné s nimi bodovať. Možno nám vtedy trochu chýbali skúsenosti a pokoj na hokejkách. Je však dobré, že sa v kabíne objavilo aj viacero mladých chlapcov, ktorí bojovali o šancu v tíme. Ukázali sa v dobrom svetle nielen ako hráči, ale najmä ako ľudia.

Na prelome roka ste z desiatich domácich zápasov vydolovali 23 bodov. Na poslednom tripe ste však získali iba tri z deviatich. Chýbali vám?
Áno. Počítali sme s tým, že na najdlhšom tripe dosiahneme dve alebo tri víťazstva. Začali sme dobre a vyhrali v Chabarovsku. Potom nás čakal Kchun-lun, ktorý bol v rovnakej situácii ako my. Potreboval víťazstvo a dosiahol ho. Podobne bol na tom aj Vladivostok, ktorému sme tiež podľahli.

Individuálne sa vám darilo, v 56 stretnutiach ste strelili 18 gólov a na 23 prihrali. Ste spokojný s pozíciou najproduktívnej­šieho hráča Slovana?
Mám veľmi dobrú sezónu. Nesmiem sa však uspokojiť, stále je čo zlepšovať. V ostatných týždňoch moja produktivita vzrástla, ale bolo to frustrujúce. Vymenil by som moje góly a asistencie za body v tabuľke. Stále sa snažíte dostať sa do bojov o trofej. Ak sa vám to nepodarí, je ťažké hodnotiť sezónu kladne.

Budete mať aj napriek neúspechu pozitívne spomienky na prvú sezónu v Bratislave?
Milujem to tu! Je to najlepšie miesto, v akom som hral. Hokej je v Bratislave fenomén. Ľudia na tribúnach i okolo klubu tvoria skvelú komunitu. Ich láska k tejto hre sa potvrdila aj po zápase s Podoľskom. Snažili sme sa zo všetkých síl a diváci na to nezabudli. Tvoríme skvelú a priateľskú partiu. Teším sa, že nás ešte čakajú dva zápasy doma, hoci to na neúspechu už nič nezmení.

Uvidia vás fanúšikovia v Bratislave aj počas budúcej sezóny?
Viete niečo, čo ja nie? (smiech)

Ak by ste dostali ponuku znovu zabojovať o najlepšiu osmičku v drese Slovana, ako by ste ragovali?
Je to skvelé miesto, kde sa mi hralo fantasticky. Ľudia okolo sa ku mne správali veľmi vľúdne a kamarátsky. O dva týždne sa nám skončí sezóna, ktorú by som mal podľa všetkého dohrať tu. Sadneme si a snáď niečo s vedením vymyslíme.

Čakajú vás posledné dva zápasy tohto ročníka so Záhrebom. Budete sa chcieť divákom poďakovať za ich podporu?
Musíme to urobiť. Je našou prácou, aby sme každý večer predviedli to najlepšie, čo je v nás. Určite sa pobijeme o šesť bodov. Budeme hrať dvakrát doma, radi by sme sa so sezónou rozlúčili víťazstvami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Jeff Taffe