Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švarný: Meškajúce výplaty sme mali vzadu v hlavách. Na ľade išli bokom

V polovici decembra im už nik nedával šancu. Hovorili, že chcú najmä potešiť fanúšikov počas dlhej desaťzápasovej domácej série víťazstvami a čo najviac sa priblížiť - v tom čase na míle vzdialenej - ôsmej priečke. Nakoniec ich len jedno či dve lepšie zvládnuté stretnutia delili od toho, aby bojovali o play off až do záveru základnej časti KHL.

05.02.2017 13:44
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný.
debata (1)

Dve prehry v priebehu dvoch dní (vo štvrtok 1:2 s Dynamom Moskva, v piatok 1:6 s Podoľskom) však hokejistov bratislavského Slovana zo súboja na diaľku s Jokeritom a Soči definitívne odpísali.

„Chceli sme vyhrať všetky tri domáce zápasy. Pobiť sa o play off, i keď šanca už bola malá. Podoľsk hral veľmi dobre, ale dosť sme mu pomohli,“ priznáva strelec jediného gólu Slovana Patrik Lušňák. „Jednoducho to nešlo. Možno to bolo zapríčinené aj únavou. Ešte máme pred sebou dva zápasy. Musíme ich dohrať so cťou a urobiť radosť skvelým divákom, ktorí stoja pri nás aj keď sa nedarí,“ dodáva zastupujúci kapitán Tomáš Starosta.

Slovanisti srdnato bojovali o vytúžený postup do play off. Hoci za posledné dva týždne prehrali až štyri zápasy (aj v Pekingu a Vladivostoku), o účasť vo vyraďovacích bojoch neprišli len v nich. Dôležité body postrácali najmä v prvej polovici sezóny.

„Nevyšiel nám začiatok, mali sme veľa zranených a zostava sa potom stále miešala. Samozrejme, boli tam zápasy, ktoré sme mali určite vyhrať. Záver bol dobrý, bohužiaľ nestačilo to,“ približuje Starosta.

„Každého to veľmi mrzí. Verili sme tomu, lebo ostatné mesiace sme odvádzali dobrú robotu. Problém bol asi v tom, že sme neskoro naladili formu. Chýbali nám body z novembra či začiatku decembra. Zranenia? Vždy sa niečo prihodí, ale aj medzi sebou sme sa rozprávali, že toľko zranení kľúčových hráčov ešte nezažil nik z nás. K financiám už nemá zmysel vracať sa,“ pridáva sa Michal Hlinka.

Skúsený obranca Ivan Švarný priznáva, že sezónu poznačili aj chýbajúce financie v prvej polovici ročníka.

„Ťažko povedať, akú veľkú úlohu zohrali meškajúce výplaty. Iste, viacerí z nás to mali vzadu v hlave. Keď sme však skočili na ľad, išli všetky tieto problémy bokom. Nechali sme tam všetko. Ani jeden z nás to kvôli peniazom neodflákol. Kolísavé výkony boli určite spôsobené zraneniami. Nie je nič príjemné, keď sa vám zraní polovica tímu. Bolo náročné nájsť ideálnu zostavu, v závere sa nám to však podarilo. Bojovali sme do konca a tak to bude aj v posledných dvoch zápasoch sezóny so Záhrebom. Sme odhodlaní ich dotiahnuť do víťazného konca. Chceme to urobiť pre fanúšikov, ktorí nás neúnavne hnali vpred, vedenie i nás,“ uzatvára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný