Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepozeráme sa na súperov, len na seba, tvrdí Cheechoo

Siahali na tri, ale tešili sa aj z dvoch bodov. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v dôležitom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy nad Lokomotivom Jaroslavľ 3:2 po samostatných nájazdoch.

01.02.2017 17:34
Jonathan Cheechoo Foto: ,
Jonathan Cheechoo.
debata

Zverenci Miloša Říhu mohli získať aj plný počet bodov, keďže ešte sedem minút pred koncom tretej tretiny viedli 2:0, ale hostia dvoma gólmi Kozuna v priebehu necelých dvoch minút vyrovnali.

„Tieto body sme potrebovali. Preto sme radi aj za dva. Vydreli sme ich. Dalo by sa povedať, že sme v závere stratili víťazstvo v riadnom hracom čase, ale v hokeji sa to stáva. Súper využil presilovú hru a vzápätí skóroval znovu. Stalo sa, ale bojovali sme ďalej, nič sme nevypustili a odmenou sú dva body,“ hodnotil stretnutie český reprezentačný obranca Tomáš Kundrátek.

O oba góly domácich sa postarala efektívna prvá formácia. Po prihrávke Cheechooa otvoril skóre Hlinka, pri druhom zužitkoval kanadský kanonier prihrávku medzi kruhy od Taffa.

„Tri body by boli lepšie, ale vďakabohu aj za dva, lebo súper si na konci párkrát vytvoril tlak. Stále veríme, že to môže vyjsť. Osobne som presvedčený, že v osmičke chýbať nebudeme. Len musíme stále predvádzať svoju hru, ktorú nám tréner vštepuje, a nevymýšľať zbytočné hlúposti,“ naznačuje Michal Hlinka.

Slovanisti, ktorých čaká dnes a zajtra (zhodne o 19.00) náročný dvojzápas s Dynamom Moskva a Viťazom Podoľsk, stále nemajú postupové karty vo svojich rukách. O ôsmu priečku by sa mali na diaľku pobiť so Soči a Jokeritom, na oboch súperov však strácajú. Po reprezentačnej pauze odohrajú ešte posledné dva zápasy – doma a vonku s Medveščakom Záhreb, ktorý je už bez šance prebojovať sa do vyraďovacej časti.

„Musíme naďalej tvrdo pracovať a bojovať o svoju šancu. Najdôležitejšie je, aby sme vo zvyšných zápasoch vyhrávali. Potom je možné všetko… Nemôžeme ovplyvniť výsledky našich súperov v boji o play off, preto sa musíme sústreďovať len na vlastné súboje a vyhrať ich čo najviac,“ prezrádza jednoduchý recept kanadský veterán Jonathan Cheechoo.

Bratislavčania nemali pred trojzápasovou domácou sériou veľa času na odpočinok. V nedeľu sa vrátili z náročného tripu, počas ktorého zavítali aj do Pekingu, v pondelok trénovali a v utorok už hrali s Lokomotivom.

„Bojovali sme trochu aj sami so sebou. Pred súbojom s Dynamom je najdôležitejšie čo najlepšie zregenerovať. Do zvyšných stretnutí dáme všetko. Nie je sa už na čo šetriť ani vyhovárať. Dynamo hrá defenzívne, musíme zvoliť správnu taktiku. Tréner iste niečo vymyslí, pokúsime sa dostávať do protiútokov. Potrebujeme nadviazať na 53 veľmi dobrých minút zo súboja s Lokomotivom,“ hovorí skúsený obranca Ivan Švarný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jonathan Cheechoo