Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha tabuľku nesleduje, Šťastný zažil najťažší trip

Podarí sa Slovanu zmazať štvorbodovú stratu na play off v posledných piatich zápasoch základnej časti KHL?

30.01.2017 20:18
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

Odpoveď na kľúčovú otázku pre hokejistov Slovana Bratislava môžu priniesť už najbližsie domáce stretnutia. V závere ich piatej základnej časti v KHL ich čaká kvarteto domácich stretnutí. To prvé už dnes od 19.30 (prenos vysiela Sport2) proti Lokomotivu Jaroslavľ, ďalšie sú na rade vo štvrtok (19.00 proti Dynamu Moskva) a piatok (19.00 s Víťazom Podoľsk). Po reprezentačnej prestávke majú na programe ešte dvojzápas Medvedsčakom Záhreb.

„Bol to asi najťažší trip, aký som za päť rokov v KHL zažil. Najnáročnejšie bolo, že sme leteli dvanásť hodín do Chabarovsku, odohrali tam zápas a potom sme strávili ďalších päť hodín v lietadle smerom do Pekingu. Je náročné si na tieto posuny zvyknúť. Ja som na tom zatiaľ dobre, niektorí chalani však nespali celú noc. Už sme našťastie doma, oddýchli sme si a musíme znovu naplno bodovať,“ opísal svoje pocity po najvzdialenejšom tripe útočník Andrej Šťastný.

Belasí zvíťazili na ľade Chabarovsku 2:1 a natiahli víťaznú sériu na sedem stretnutí. Potom však vyšli dvakrát bodovo naprázdno po prehrách s Kchun-lunom 0:2 a Vladivostokom 1:2.

„Tri góly sú málo, mrzia nás nepremenené šance. Veríme, že doma budeme úspešnejší v zakončení. Musíme prehry hodiť za hlavu a vyhrať doma čo najviac zápasov. Uvidíme, ako sa to premietne v tabuľke. Všetky tímy ukazujú vyrovnanosť ligy. Nikto si nemôže byť ničím istý. Pre nás sú extrémne dôležité všetky zvyšné zápasy, nielen ten najbližší s Jaroslavľou. Verím, že príde plný štadión a bude nás hnať za tromi bodmi,“ vysvetlil 26-ročný center.

Neúspechmi si Bratislavčania znovu skomplikovali cestu do play off. Po pondelkovom rannom tréningu mali na ôsmy Jokerit Helsinki štvorbodovú stratu a o zápas viac. Ako vidí šance svojho tímu na postup do bojov o Gagarinov pohár kouč Miloš Říha?

„Ja sa na tabuľku nepozerám. (smiech) Chlapci vždy hovoria kto s kým hrá, ako to dopadlo a koľko strácame. To síce zachytím, ale viac sa o to nezaujímam. Skôr sa sústreďujem na naše výkony. Chýbajú nám tie tri body z ostatného tripu, strata by bola menšia. Musíme ju doma zmazať, ak chceme postúpiť do play off,“ podotkol český tréner.

Říha verí, že si jeho zverenci doma oddýchli a s chuťou sa zahryznú do domácich zápasov. Uvedomuje si, že ak mužstvo nebude bodovať naplno, jeho snaha o play off sa skončí neúspechom.

„Hrávame v rovnakej zostave a hráči vedia, čo môžu očakávať jeden od druhého. Vycítili svoju šancu a idú si za ňou. Myslím si, že bude plný štadión, ľudia sú na nás zvedaví. Som presvedčený o tom, že nadviažeme na tie výborné výkony z víťaznej série. Musíme ísť od zápasu k zápasu a nemyslieť príliš dopredu. Iba tak môžeme uspieť,“ doplnil 58-ročný rodák z Přerova, ktorý sa trochu posťažoval aj na nabitý program Slovana v novom roku.

„Je to nároćné, mužstvá prídu k nám odpočinuté, zatiaľ čo my hrávame obdeň. Uvidíme, čo to s nami urobí. Nemáme, našťastie, žiadne ďalšie absencie, mali by sme nastúpiť v plnej sile. Drobnú virózu prekonal Michal Hlinka, ktorý nehral proti Vladivostoku. Na tréningu však boli všetci chlapci znovu hladní po hokeji, z čoho mám radosť. Budeme ďalej bojovať, pretože sa chceme dostať do play off.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha