Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z jasného zápasu dráma. Slovan však má tri body

Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili 3:2 nad hokejistami Jugry Chanty-Mansijsk v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej ligy (KHL).

15.01.2017 20:04 , aktualizované: 20:32
HC Slovan Bratislava Foto: ,
Gólová radosť hráčov Slovana.
debata

„Belasí“ z ostatných siedmich zápasov vyhrali šesť. V nedeľu bratislavský klub ukončil desaťzápasovú domácu šnúru, z ktorej vyťažil 23 bodov z 30 možných.

Zverenci trénera Miloša Říhu viedli v 52. min už 3:0 gólmi Žigu Jegliča, Jonathana Cheechooa a Igora Musatova, hostia skorigovali zásahmi Andreja Alexejeva a Antona Koroľova.

Slovan má po 50 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 69 bodov (skóre 118:140) a na postupové priečky do play-off má aktuálne odstup 6 bodov. Najbližšie sa „belasí“ predstavia v utorok 17. januára na ľade Spartaka Moskva.

HC Slovan Bratislava – Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Góly: 5. Jeglič (Cheechoo, Sersen), 33. Cheechoo (Taffe, Sersen), 52. Musatov (T. Surový, Chipchura) – 52. Alexejev (Beľajev, Kulik), 55. Koroľov (Lapenkov, Kulik)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, navyše: Chlystov (Jugra) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gébei, Rogačov – Goľak, Deduľa, 9708 divákov
Slovan: Brust – Sersen, Kundrátek, Švarný, Plastino, Bačík, Starosta, M. Rosandič – Jeglič, Taffe, Cheechoo – Musatov, T. Surový, Chipchura – Skalický, Lušňák, A. Šťastný – Michal Hlinka, Sádecký, M. Sukeľ
Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov – Chlystov, Šulakov, Kulik, Ugoľnikov, Alexander Makarov, Valentenko, Pogorišnyj – Koroľov, Panov, Ľudučin – Beľajev, Lapenkov, Alexejev – Varfolomejev, J. Ivanov, Akmaľdinov – Dvurečenskij, Jaremčuk, Buľanskij – Ankudinov

Hokejisti Slovana boli v úvode stretnutia aktívnejší a v 4. min získali presilovú hru, ktorú bleskovo už po dvanástich sekundách využil Jeglič dorážkou z hranice bránkového územia – 1:0.

Vzápätí sa domáci ubránili pri vylúčení Bačíka, neskôr nevyužili dvojminútový trest pre hostí za zlé striedanie. Tesne pred prvou sirénou si Brust vydýchol pri strele súpera do žŕdky.

V druhej časti najprv v presilovke nepochodili Sersen ani Švarný, v 33. min však Cheechoo spomedzi kruhov rovnako v početnej výhode zvýšil na 2:0. Vzápätí Brust zneškodnil pokus Koroľova a ešte v druhej tretine si Šaryčenkov poradil s pokusom Musatova.

V prvej desaťminútovke tretej tretiny Slovan spálil niekoľko šancí – postupne neuspeli Plastino, Cheechoo, Skalický a Taffe. Brust medzitým urobil veľkú chybu za svojou bránkou, no zastúpili ho obrancovia a skóre sa nemenilo. V 52. min sa Musatov zbavil brániaceho Pogorišného a pridal tretí gól Slovana.

Vzápätí však prišlo ďalšie zaváhanie Brusta a Alexejev znížil. Duel potom v 55. min zdramatizoval zásah hosťujúceho Koroľova, ale ďalšie góly už nepadli a Slovan získal tri body.

Miloš Říha (tréner Slovana):
„Súper sa na nás dobre pripravil. My sme to však zvládli a hostí prakticky nepustili k ničomu. Náhodou sa Jugre podarilo znížiť a my sme sa dostali do akejsi depresie. Som rád, že sme získali tri body.“

Andrej Razin (tréner Jugry):
"Bol to zaujímavý zápas, chlapcov som pripravoval na rýchly hokej. Bohužiaľ, hrali sme dosť v oslabení, a to sa nám nepáčilo. Chcel by som poprosiť o čestnú hru, keďže všetci obviňujú Rusko z dopingov a podobných záležitostí. My sme totiž nemali mať vylúčeného hráča na päť minút.“

Michal Sersen (obranca Slovana, kapitán):
„Po našom treťom góle súper začal viac tlačiť a dal dosť náhodný gól, čo nám veľmi nepomohlo. Dôležité je, že sme to udržali a získali tri body. Škoda päťminútovej presilovky, v ktorej sme mohli dať nejaký gól, čo by nás trochu viac upokojilo. Myslím si, že s domácou sériou môžeme byť spokojní. Ani jeden zo zápasov nebol jednoduchý a niektorí nečakali, že získame toľko bodov. Ak by sme prehrali viac zápasov, možno by sme už nemali šancu na postup do play-off. Teraz je stále o čo bojovať.“

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava