Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Efektívne využiť domáce prostredie, praje si Švarný

Štyri zápasy majú, viac-menej úspešne, za sebou a ďalších šesť ich čaká.

03.01.2017 10:00
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný na striedačke Slovana.
debata

Hokejisti Slovana si užili týždňovú pauzu v KHL a momentálne sa opäť naplno sústreďujú na dlhočiznú sériu desiatich domácich stretnutí. Už v utorok o 19.00 privítajú Amur Chabarovsk a následne si do konca budúceho týždňa zmerajú sily s ďalšími piatimi tímami z Východnej konferencie – Kchun-lunom, Vladivostokom, Jekaterinburgom, Astanou a Chanty-Mansijskom.

"Je to jedna z posledných šancí, ako ešte zabojovať o úspešnú sezónu. Všetci si to dobre uvedomujeme. Urobím všetko preto, aby sme získali čo najviac bodov. Už sa nemôže opakovať tretia tretina so Spartakom Moskva, keď sme prišli o štvorgólový náskok. Nesmieme vypustiť jednu tretinu, ale hrať celých 60 minút. V štyroch súbojoch sme získali osem bodov, ale malo ich byť viac. Rovnako tak aj na predošlom tripe u súperov. Podobné zbytočné straty nás trápia celú sezónu. V konečnom zúčtovaní nám tie body veľmi chýbajú,“ približuje tréner Miloš Říha Do bránky v utorok pošle kanadskú oporu Barryho Brusta. V kádri už nemá dvojicu českých legionárov Valského s Kubalíkom. Napriek tomu má, najmä v útoku, potrebnú konkurenciu. V súvislosti s Chabarovskom upozorňuje najmä na nebezpečnú presilovú hru Amuru.

„Náš najbližší súper hrá dosť podobne ako my. Využíva šírku a hĺbku klziska. Do útoku sa dostáva cez dlhé prihrávky, vo vlastnom pásme dôsledne bráni v malom aj veľkom štvorci. Záleží na našich hráčoch, ako sa proti tomu presadia. Budem rád, ak nadviažeme na prvé dve tretiny stretnutia so Spartakom a dostaneme Amur pod tlak. Rozhodnúť môžu presilové hry. Chabarovsk má na ne vhodné typy hráčov,“ tvrdí český kouč.

„Góly v početnej výhode sú vždy kľúčom k víťazstvám. Naša úspešnosť nie je taká, ako by sme si predstavovali. Aj teraz sme sa na tréningu venovali nácviku. Azda to zúročíme,“ dopĺňa Říhu obranca Ivan Švarný.

V neprospech Amuru by mal hovoriť výrazný časový posun. Skúsený reprezentačný bek však tomu neprikladá veľký význam. „Hráči Chabarovska sú už na to zvyknutí – rovnako ako všetci hokejisti v KHL. V každom klube majú nastavený systém, aby posun zvládli. My však vôbec nerozmýšľame nad tým, čo urobia oni, ale čo musíme urobiť my. Máme vlastnú tabuľku a vlastné ciele. Strata na play off je momentálne dosť veľká, ale nie nedostižná. Treba preto čo najefektívnejšie využiť domáce prostredie,“ burcuje Švarný.

„Chceme bodovať v každom jednom zápase. Nie sme však tím, ktorý by mohol otvorene hovoriť, že ide vyhrať šesť zo šiestich stretnutí. Potešilo by nás to, ale musíme do nich ísť s pokorou. Je fajn, že teraz nemusíme nikam cestovať. Keď budeme aj vyhrávať, bude to úplne super,“ pridal sa kapitán Michal Sersen.

Predpokladaná zostava Slovana proti Chabarovsku (v utorok 3. januára od 19.00 h):
Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Švarný, Plastino, Starosta, Marek Ďaloga, Bačík – Michal Hlinka, Taffe, Cheechoo – V. Nedorost, Jeglič, Vopelka – Musatov, T. Surový, Chipchura – Skalický, Andrej Šťastný, Lušňák – Pätoprstý

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný