Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha po zbabranom závere: Katastrofa

Hnev, sklamanie i rozčarovanie. Zrak upretý do zeme, či neustále krútenie hlavou. Bolo zrejmé, že zisk dvoch bodov nehreje, ale strata jedného veľmi bolí.

27.12.2016 18:20
debata
Miloš Říha. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Miloš Říha Miloš Říha.

Tréner hokejistov Slovana Bratislava Miloš Říha po výhre nad Spartakom Moskva (5:4 po sam. nájazdoch) hľadal slová len ťažko. A pomaly.

„Neviem, čo mám na to povedať. Bola to katastrofa,“ začal hodnotiť duel. Hovoril o tretej tretine. Pred ňou viedli domáci 4:0 a vo vzduchu visel otáznik: „Koľko gólov ešte za chrbát ruského brankára padne?“ Už ani jeden. Práve naopak, bol to nakoniec Slovan, ktorý sa v záverečných sekundách triasol aspoň o bod.

„Napadá mi jedno slovo – nezodpovednosť. Nič viac, nič menej. Od prvej minúty záverečnej tretiny to vyzeralo, akoby sme si prišli iba zahrať. A nakoniec sme mohli aj prehrať, Spartak si vypracoval aj po vyrovnaní ďalšie dve šance,“ priznal Říha.

Ospravedlnenie pre hráčov nehľadal. Vianočné sviatky ani náročný decembrový program vraj s kolapsom v záverečnej časti hry nemajú nič spoločné. "Hráčom sme program prispôsobili tak, aby si Štedrý deň užili po boku svojich najbližších. Za to fiasko nemôžu ani nohy. Tento zápas rozhodla hlava,“ povedal.

Jedného z hráčov predsa len pochválil. Autora dvoch gólov a úspešného samostatného nájazdu „Tomáš Surový hral naozaj výborne. Ako jediný hral priamočiary a jednoduchý hokej. Strieľal, keď mal, puky v obrannom pásme jednoducho vyhadzoval. Prvých štyridsať minút nás podržal aj Brust,“ hľadal v záplave negatívnych emócií aj slová uznania.

Pre Slovan to bol posledný zápas v tomto kalendárnom roku. Říha preto na záver poslal odkaz fanúšikom. „Chcem sa im ospravedlniť za to, čo sme im vyviedli. Verím, že nám zostanú verní a my sa im za to v januári odvďačíme,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha