Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cheechoo: O play off sa ešte pobijeme

Dosiahli dve dôležité víťazstvá, priblížili sa k vytúženej ôsmej priečke a už myslia na najbližší zápas.

22.12.2016 15:30
Jonathan Cheechoo Foto: ,
Jonathan Cheechoo.
debata

Po výhrach 4:1 nad Ufou a 1:0 nad Čeľabinskom v piatok o 19.00 privítajú hokejisti Slovana úradujúceho šampióna KHL Magnitogorsk.

„Musíme si dať pozor na vylúčenia. Presilovka Metallurgu je vynikajúca. Dokáže v nej súpera totálne zničiť,“ tvrdí jeden z lídrov Jonathan Cheechoo (36).

Ako veľmi sú pre vás dôležité obe víťazstvá?
Pre nás je už dôležitý každý zápas. Do každého ideme s tým, že musíme vyhrať. Ak sa ešte chceme pobiť o play off, nič iné nám neostáva. V úvode sezóny sme jeden zápas vyhrali, ďalší prehrali, raz sme hrali dobre, na druhý deň zase zle. Teraz musíme hrať konzistentne dobre. Som presvedčený, že toto mužstvo má silu na to, aby ešte zabojovalo o play off.

Odohrali ste dva zápasy za dva dni. V čom to bolo najnáročnejšie?
Je pravda, že v KHL na to nie sme zvyknutí. Takmer vždy máme po zápase deň voľna. No na druhej strane, na šnúrach zápasov u súperov sa musíme za ten voľný deň často presunúť z jedného mesta do druhého. Keďže sme teraz hrali doma, každý si mohol ideálne oddýchnuť vo vlastnej posteli. Oproti NHL je to náročnejšie najmä v tom, že na širokom klzisku sa oveľa viac korčuľuje.

Akú veľkú zásluhu na víťazstvách mal brankár Barry Brust?
Zase chytal skvele. Je to veľký brankár, vie vždy zabrať vo veľkých zápasoch. Proti Ufe aj Traktoru nám dal šancu vyhrať a my sme ju využili. Ak chceme víťaziť naďalej, musíme mu aj my pomáhať tak, ako v ostatných dvoch stretnutiach. Na výsledok 1:0 nie sú diváci u nás zvyknutí, ale som presvedčený, že vedia oceniť, keď zahráme takto dobre v defenzíve. Obzvlášť, keď hráte dva zápasy za dva dni. Súper mal nejaké šance, ale Barry bol vždy na správnom mieste.

Získali ste šesť dôležitých bodov. V piatok vás však čaká Magnitogorsk. Čo naň vymyslíte?
Do zápasu sa nám pôjde o to ľahšie, že sme zvládli prvé dva kroky. Metallurg má veľmi silné mužstvo, no na ich ľade sme odohrali dobrý zápas (pozn. Slovan prehral 2:4). Domáci strelili dva rozhodujúce góly až v samom závere. Základom k úspechu bude hrať disciplinovane a nenechať sa vylučovať. Ich presilovka je vynikajúca. Dokážu v nej súpera totálne zničiť.

Tešíte sa už na vianočné sviatky?
Zatiaľ myslím len na piatkový zápas. Tak to u mňa funguje od začiatku kariéry. Aj počas voľna vždy aspoň čiastočne myslím na to, aký súper nás čaká najbližšie a ako sa naň musíme pripraviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Jonathan Cheechoo