Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sukeľ: Uramovi som písal, že mi prihráva Cheechoo

Minulý týždeň absolvoval skúšku v Slovane. Kým sa dotiahne, či sa definitívne presunie do Bratislavy, vrátil sa domov a v utorok rozhodol o cennej výhre Liptovského Mikuláša nad Košicami 3:1.

21.12.2016 17:30
hc košice, liptovský mikuláš, matúš súkeľ,... Foto: ,
Zľava: Matúšš Sukeľ z L. MikulṚa a TomṚ Hričina z Koššíc.
debata

Okrem víťazného gólu sa však duel 30. kola zapísal do pamäti bronzového medailistu z MS juniorov spred dvoch rokov Matúša Sukeľa aj faktom, že po prvý raz nastúpil za seniorov Liptovského Mikuláša v najvyššej súťaži spolu s bratom – dvojčaťom Jakubom.

„Bola to pre nás aj našich blízkych veľká udalosť. Celá rodina chodí skoro na každý zápas. Teraz sa tešili, že nás uvidia hrať oboch naraz,“ tvrdí stále len 20-ročný center, ktorému to v aktuálnej sezóne sype. V 31 zápasoch nazbieral 14 gólov a 11 asistencií, čo ho radí na pätnástu priečku v produktivite Tipsport Ligy.

V Liptovskom Mikuláši nie je bratská spolupráca nič výnimočné. Od začiatku sezónu hrajú v mužstve dvojčatá Richard a Róbert Hunovci spolu so starším bratom Rudolfom. „Dosť veľká rarita je už to, keď hrajú v jednom tíme dvojčatá. Nieto, keď máte také dvojice hneď dve. Aj sme sa na tom pred stretnutím zabávali. Hunovcov však nedobehneme. Ďalšieho brata nemáme. Len sestru,“ usmieva sa účastník ostatných dvoch juniorských šampionátov.

Víťazstvo nad Košicami hráčov i fanúšikov na Liptove nesmierne potešilo. „Všetci sme zahrali veľmi dobre. V bránke nás podržal Adam Nagy a každý podal veľmi zodpovedný výkon. Aj Kubo mal nejaké gólové šance, ale vyšlo to mne. Šiška nahral do hluchého priestoru Uramovi, on mne do stredu a ja som to z prvej napálil presne k žŕdke. Ešte uspieť v Poprade a budeme mať na Liptove krásne sviatky,“ približuje Sukeľ.

Jeho dobré výkony v domácej lige neušli pozornosti Slovana. Počas minulého týždňa absolvoval v Bratislave trojdňovú skúšku a podľa slov trénera Miloša Říhu sa ukázal vo veľmi dobrom svetle. Uvidia ho teda diváci ešte v aktuálnej sezóne v KHL? „To sa ešte len uvidí. Vo štvrtok by som mal hrať za Mikuláš v Poprade. Všetko má na starosti agent a ja sa tým nechcem zapodievať. No ak by to vyšlo, bol by to krok vpred a skvelá motivácia do ďalšej roboty,“ priznáva.

Väčšinu tréningov s belasými absolvoval po boku dvojice opôr Taffe, Cheechoo. „Nesmierne šikovní hráči. Bola pre mňa výborná skúsenosť, že som si s nimi mohol zahrať, i keď len na tréningu. Aj som trochu podpichol Marka Urama. Písal som mu, že mi prihráva Jonathan Cheechoo. No musím priznať, že sa hokejom bavím aj doma. Teším sa z každého zápasu s Markom a Martinom Kriškom. Sme radi, že sa nám darí a vieme tím potiahnuť,“ vysvetľuje.

S blížiacimi sa vianočnými sviatkami si čoraz častejšie spomenie na úspešný šampionát hráčov do 20 rokov spred dvoch rokov. „Ani sa to človeku nezdá, že už ubehli dva roky. Bude pre mňa trochu čudné, že budem na Vianoce doma a šampionát sledovať len v televízii. Chlapcom však budem držať palce. Dúfam, že do štvrťfinále postúpia, čo je vždy základný cieľ. Ba hádam aj nejako prekvapia,“ dodáva Sukeľ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Matúš Sukeľ #Jonathan Cheechoo