Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Řiha má dosť hráčov. Slovan hrá o diváka

Strata na pozície pre play off je už priveľká. Ešte stále ich však čaká dvadsať stretnutí, z toho štrnásť doma, vrátane desiatich najbližších. Hokejisti Slovana preto stále majú o čo hrať.

20.12.2016 08:00
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

Už v utorok o 19.00 si zmerajú sily Ufou, v stredu ich v rovnakom čase čaká Čeľabinsk a v piatok úradujúci šampión KHL Magnitogorsk. Na druhý sviatok vianočný zas privítajú o 17.00 Spartak Moskva.

„Je pravda, že nás čakajú veľmi silní súperi. My však nemôžeme myslieť na to, koľko môžeme v tejto sérii získať bodov. Potrebujeme sa sústreďovať vždy len na najbližší duel. Týchto desať zápasov nám ukáže, či ešte budeme mať nejakú šancu na postup do play off, alebo budeme definitívne mimo. Celé je to však najmä o divákoch. Hokej hráme kvôli nim. Verím, že ľudí prilákame a za povzbudzovanie sa im odmeníme kvalitným hokejom aj víťazstvami,“ tvrdí skúsený obranca Tomáš Starosta.

Tréner Miloš Říha si po pondelkovom tréningu pochvaľoval, že má k dispozícii viac než päť kompletných pätiek. To je veľký rozdiel oproti predošlým týždňom, keď mal veľký problém poskladať zostavu a v Minsku sa musel zaobísť len s troma kompletnými formáciami.

„S výnimkou dlhodobo zranenej trojice Smoleňák, Viedenský, Meszároš sa všetci ostatní maródi vrátili. Trénovali a sú pripravení hrať. Mám problém si vybrať, kto nastúpi,“ pousmial sa český odborník.

„Mladí hráči ma v predošlých stretnutiach presvedčili. Ich disciplína, bojovnosť a práca pre mužstvo je na najvyššej úrovni. Kvalita vracajúcich sa hokejistov je síce jasná, no chýba im herná prax. Proti Ufe ešte určite nenastúpia všetci. Budeme ich zaraďovať postupne. Zápasov je dosť, zahrajú si všetci.“

O útoku na play off hovoriť vôbec nechce. Skôr si pochvaľuje, že sa situácia v klube postupne stabilizuje. „Slovan žije a bude žiť naďalej. Pokúsime sa výsledkami priblížiť k tomu, aby ľudia, ktorí nás chodia povzbudzovať vo veľkom počte, boli spokojní. Azda k tomu prispeje aj vianočná atmosféra. Máme veľkú chuť čosi predviesť. Ak by z toho bol postup do play off, bol by to obrovský bonbónik navyše. Základ je vyhrať doma čo najviac stretnutí a uspokojiť divákov,“ naznačuje Říha.

Po šiestich týždňoch bez hokeja sa do zostavy vracia aj skúsený útočník Václav Nedorost. „Cítim sa kadejako. Tri týždne som však tvrdo trénoval. My zranení si teraz musíme vybojovať miesto späť, lebo hoci sme prehrávali, mladí chalani hrali dobre. Naša pozícia je ťažká, strácame už priveľa bodov. Nikdy však neviete, čo sa môže stať. Potrebujme vyhrať čo najviac z desiatich domácich stretnutí. Ani to však nič nezaručuje,“ tvrdí český legionár a k situácii s meškajúcimi výplatami dodáva: „Nejako veľa sa toho nezmenilo. Máme prísľuby a veríme, že to bude v poriadku.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava