Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odbory hrozia Slovanu arbitrážou, Novák neodišiel pre financie

Hokejistom bratislavského Slovana svitá údajne na lepšie časy, vedenie hráčskej asociácie Kontinentálnej hokejovej ligy však chystá podanie na Arbitrážny súd Ruskej federácie pre nevyplácanie zmluvných peňazí pre hráčov.

15.12.2016 11:25
Iľja Ježov, Slovan, radosť Foto: ,
Hokejisti Slovana oslavujú gól.
debata

Slovan má od začiatku ročníka problémy s financovaním, keďže sa mu nepodarilo získať plánovaného sponzora. Hráčom až v minulých dňoch začali nabiehať na účty prvé výplaty.

„Počas najbližších dvoch týždňov bude situácia oveľa lepšia. Všetko je už dohodnuté, zostáva už len počkať, kedy nabehnú peniaze hráčom. Verím, že k tomu príde už pred katolíckymi Vianocami,“ povedal v rozhovore pre championat.com po moskovskom stretnutí Rady riaditeľov KHL generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Situáciu v Bratislave pozorne sledujú aj hráčske odbory. Ich predseda Andrej Kovalenko už dávnejšie avizoval, že Slovan nesplatil ani záväzky z predchádzajúceho ročníka.

"Slovan je v posledných ročníkoch najproblematickejší narušiteľ. Stále nedoriešil minulú sezónu, problémy má v tejto. V prípade Slovana preto podáme dokumenty na Arbitrážny súd Ruskej federácie,“ povedal pre Championat Kovalenko.

Novák po mesiaci odchádza, Kubalík sa vracia

Český hokejista Filip Novák ukončil pôsobenie v Slovane Bratislava po vzájomnej dohode, jeho ďalšiu budúcnosť momentálne rieši agent. Novák odchádza v kariére z bratislavského tímu už druhýkrát. Do slovenského mužstva KHL prišiel počas sezóny po krátkej epizóde v Pardubiciach. V nadnárodnej súťaži už hral za Rigu, Dynamo Moskva či Čeľabinsk. V Slovane v tomto ročníku odohral 11 súťažných zápasov, v ktorých si pripísal tri asistencie a 24 trestných minút.

Finančné problémy bratislavského mužstva a nevyplácanie miezd nemali na Novákov odchod žiaden vplyv. „Došlo k dohode oboch strán, spolupráca je ukončená. Pre Filipa hľadáme ďalšie pôsobisko. Sme v kontakte s klubmi KHL, kde je uzávierka prestupov 25. decembra. Zostáva týždeň, máme ešte čas,“ povedal pre hokej.cz hráčov agent Vladimír Vůjtek zo spoločnosti Euro Hockey Services.

Do zostavy Slovana sa vracia Tomáš Kubalík, ktorého už klub stiahol z listiny zranených hráčov. K dispozícii bude už na budúcotýždňové du­ely.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava