Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeglič: Odohrali sme jeden z najlepších zápasov

Trápia ich meškajúce výplaty, početné zranenia i mizerná forma. Na Helsinki to však vedia.

09.12.2016 18:00
Žiga Jeglič Foto: ,
Žiga Jeglič.
debata (1)

Hokejisti Slovana vyhrali vo štvrtkovom stretnutí KHL na ľade Jokeritu prekvapujúco 3:1. Prerušili tak päťzápasovú sériu prehier a dosiahli len druhé víťazstvo z ostatných desiatich duelov. Paradoxne, proti silnému fínskemu celku sa Bratislavčanom darí. Zdolali ho aj v polovici novembra v domácom prostredí – 2:1.

„Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v sezóne. Po celý čas sme boli plne koncentrovaní, nedopustili sme sa zbytočných chýb a nepripustili prečíslenia v strednom pásme. Nehrali sme komplikovane a ak nás aj súper dostal do obrannej tretiny, dokázali sme puk rýchlo vyhodiť do stredného pásma,“ hodnotil stretnutie dvojgólový hrdina Žiga Jeglič.

Výkon svojich zverencov si pochvaľoval aj tréner Miloš Řiha. V Helsinkách mal, na rozdiel od predošlého súboja v Minsku, k dispozícii štyri kompletné formácie. V zostave Slovana debutovali dvaja mladí útočníci Denis Pätoprstý a Marco Halama, po dlhšom čase sa do zápasového kolotoča vrátil aj obranca Patrik Luža.

„Mali sme vynikajúci začiatok a v rovnakom tempe sme zápas dohrali. Takmer vôbec sme neprepadávali v obrane a súpera nepustili do vyložených šancí. Teší ma aj to, že naša formácia bola pri všetkých góloch. Pri prvom Kundrátek nádherne našiel Žigu v nájazde, pri druhom som zachytil ich rozohrávku a Chip to dával Žigovi pred prázdnu bránku. No a pri mojom treťom góle opäť Chip odviedol super prácu – obišiel dvoch hráčov a mne naservíroval puk tak, že keby som to nedal, môžem to rovno zabaliť,“ pochválil spoluhráčov autor tretieho gólu Patrik Lušňák.

Slovanu patrí so ziskom 46 bodov z 39 zápasov dvanásta priečka v Západnej konferencie. Na ôsmu, ktorá ešte zaručuje postup do play off, už belasí strácajú 14 bodov. Znížiť odstup môžu už v sobotu o 16.00 v Rige proti Dynamu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Žiga Jeglič