Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólový hrdina Plastino: Nie ja, ale Brust bol prvou hviezdou

Nie je to nič neobvyklé, ak hokejisti Slovana Bratislava vstúpia na ľad tou nesprávnou nohou. Už menej zvyčajné je, ak sa s nepriaznivým vývojom stretnutia dokážu popasovať.

23.10.2016 12:41
Kyle Chipchura Foto: ,
Kyle Chipchura z HC Slovan Bratislava (uprostred) sa teší z gólu v sieti Lady Togliatti.
debata

Tak ako v piatok, keď otočili duel proti Lade Togliatti. Slovanisti v ňom prehrávali po prvej tretine 0:2, nakoniec sa však po výhre 3:2 radovali z troch bodov.

"Zápas sme nezačali zle, ale urobili sme chybu a po inkasovanom góle sme opadli. Prvá tretina bola z našej strany naozaj hrozná,“ priznal center prvého útoku Václav Nedorost. Domáci hrali mdlo, bez nápadu a potrebného dôrazu. Po góloch od súpera, ktorý nijako nevyčnieval, neveriacky krútil hlavou aj tréner Miloš Říha. "Zasa sme zaspali začiatok a dostali blbé góly,“ zhodnotil dianie na ľade v prvej tretine.

V tej druhej sa začali diať veci. Spoza mantinelu zrazu na ľad vyskočili "iní“ hráči a pred brankárom hostí Ježovom to vrelo. Činili sa predovšetkým obrancovia, ktorí naňho počas presiloviek vyslali salvy nebezpečných striel. Iba dve z nich si našli cestu do bránky, zakaždým z hokejky kanadského legionára Nicka Plastina. "To, že sme tento zápas dokázali zvrátiť, pre nás veľa znamená. Od začiatku druhej tretiny sme hrali naozaj dobre,“ zamyslel sa.

Svoj podiel na troch bodoch Plastino nepreceňoval, naopak, vyzdvihol brankára Barryho Brusta "Opäť predviedol niekoľko famóznych zákrokov. A nielen dnes, je to tak vždy. Proti Togliatti bol on našou prvou hviezdou,“ priznal.

Zmiešané pocity z kanadského gólmana mal však kouč Říha. Predovšetkým kvôli situácii, keď súperovi pred koncom duelu takmer nahral na gól. "Áno, neraz nás podrží, ale v zápätí príde takáto chyba. V tej chvíli sa na seba s trénerom brankárov iba bezmocne pozeráme,“ kritizoval Brusta.

O chvíľu už vyzdvihol to, čo robí hokej hokejom. Diváci sa v piatok bavili, náznaky nespokojnosti vystriedal na tribúne obrovský potlesk. "Atmosféra v Bratislave je neskutočná, a preto sa nám doma hrá ťažko. Naopak, súperi sa tu dokážu vyhecovať. Mnoho protivníkov hrá na iných štadiónoch odlišne ako u nás,“ povedal Říha.

A pridal sa aj lotyšský tréner hostí Artis Abols. "Slováci majú radi hokej, v KHL som ešte toľko novinárov na zápase nevidel. Atmosféra na štadióne je veľmi príjemná, no je nepríjemné tu prehrávať,“ opísal svoje pocity.

Domáca séria Slovana sa skončila, už od utorka budú chcieť "belasí“ zbierať body na súperovom ľade. O 18.30 nastúpia proti SKA Petrohrad, o dva dni neskôr v Moskve proti CSKA. "V prvom rade budeme hrať svoju vlastnú poctivú hru. Samozrejme, chceme z tej série vyťažiť i nejaké body. Síce sú to ťažkí súperi, azda najlepší v celej KHL, no práve s tými sa nám darí najlepšie,“ povedal obranca Marek Ďaloga.

Slovan potrebuje body ako soľ. V Západnej konferencii KHL je so ziskom 29 bodov na predposlednej 13. pozícii, na ôsme, postupové miesto do play off, stráca päť bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Barry Brust #Nick Plastino