Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan získal do obrany Ďalogu

Vedenie Slovana splnilo prianie trénera Miloša Říhu a do kádra získalo kvalitného obrancu, ktorý by nemal len rozšíriť konkurenciu v tíme účastníka KHL, ale by sa mal zaradiť medzi kľúčové postavy mužstva.

29.08.2016 08:44
Marek Ďaloga Foto: ,
Marek Ďaloga.
debata

Bratislavský klub skompletizoval počas uplynulého víkendu príchod slovenského reprezentanta Marka Ďalogu. Odchovanec zvolenského hokeja pôsobil v minulom ročníku v Kazani. V KHL odohral v drese AK Bars vinou zdravotných problémov i vyššieho počtu legionárov v kádri len 29 stretnutí s bilanciou gól, štyri asistencie a štrnásť plusových bodov.

V závere sezóny 2015/16 ho brzdili problémy s kolenom natoľko, že musel vynechať majstrovstvá sveta v Rusku. Ruské médiá počas prípravného obdobia pred štartom nového ročníka naznačili, že zdravotne ešte stále nie je v poriadku. V rovnakom duchu sa vyjadril aj tréner Zinetula Biľaletdinov. V polovici augusta vedenie Kazane rozviazalo s 27-ročným ofenzívne ladeným bekom zmluvu.

Ďaloga je 52-násobný reprezentant. V národnom drese štartoval na troch mládežníckych a troch seniorských (2013, 2014, 2015) svetových šampionátoch. Pred príchodom do Kazane strávil tri roky v českej extralige. Najprv dva v Pardubiciach, kde ho časť jedného ročníka viedol aj súčasný tréner Slovana Miloš Říha, a následne jeden v Sparte Praha.

Pre Slovan je Ďaloga treťou letnou posilou do defenzívy. Pred ním získal klub Nicka Plastina a Andreja Meszároša. Premiéru v belasom drese si Ďaloga odbije v pondelok v prvom domácom stretnutí v sezóne proti Nižnému Novgorodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Ďaloga