Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ivan Švarný: So stratami sa vyrovnáme. Ideme si po tri body

Hokejisti Slovana sa vrátili z úvodných dvoch stretnutí sezóny KHL s prázdnymi rukami. Ba čo viac, prišli od dvojicu zranených hráčov. Na smútok však nemajú čas, už v pondelok ich totiž čaká prvý domáci duel, v ktorom si o 19.00 zmerajú sily s Torpedom Nižnij Novgorod.

26.08.2016 18:44
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný na striedačke Slovana.
debata (1)

„Mrzí nás, že sme sa vrátili domov bez bodu. Chceli sme si ich priniesť čo najviac. Keď nám nevyšiel prvý súboj v Kazani, tak sme túžili uspieť aspoň v Togliatti. No nevyšlo ani to,“ hovorí obranca Ivan Švarný. V Kazani strelil jediný gól Bratislavčanov.

V ktorom súboji ste mali bližšie k zisku aspoň bodu?
Prvý zápas sme rozohrali veľmi dobre, mali sme v ňom dosť šancí a remíza by bola spravodlivá pre oba tímy. V druhom nám ušiel začiatok, po dvoch tretinách sme prehrávali 0:2, neskôr aj 0:3. Ešte sme nazbierali dosť síl, znížili sme na 2:3 a mali sme aj ďalšie dve tutové šance. Ak by sme vyrovnali, mohlo to skončiť úplne inak. Dostali sme sa však do oslabení a zápas prehrali.

Mrzieť vás musí najmä nevyužitá päťminútová presilovka po faule na Tomáša Starostu za stavu 0:2…
V päťminútovej presilovke sme mali veľa šancí. Brankár súpera urobil niekoľko neskutočných zákrokov a párkrát sme netrafili bránku z dobrých pozícií. Možno sme si práve tam prehrali zápas. Lada, na rozdiel od nás, presilovku v kľúčovom okamihu zápasu využila.

Ako veľmi vám budú chýbať zranení Radek Smoleňák a Tomáš Starosta?
Zatiaľ nevieme, ako na tom Tomáš je. V piatok sa ešte podrobil viacerým vyšetreniam. Smoly má zlomenú kľúčnu kosť, už je po operácii, takže nám bude dlhšie chýbať. Dve prehry a zranenia k tomu nie sú práve pozitívny vnem pre mužstvo, ale tréner poskladá zostavu tak, aby sme straty pocítili čo najmenej. V našom mužstve je totiž každá citeľná. Vyrovnáme sa však s nimi a pokúsime sa v domácich súbojoch odčiniť prehry z ľadu súperov.

Je pre vás prvý domáci duel sezóny výnimočný?
Áno, každý z nás sa na domáce stretnutia vždy teší a prvý súboj má špeciálnu príchuť. Aj fanúšikovia sa naň istotne veľmi tešia, lebo majú po dlhej dobe konečne šancu vidieť ostrý súťažný zápas. Nálada v kabíne je v poriadku. Rozobrali sme si veci, ktoré sme robili dobre a upozornili sa na chyby. V pondelok si jednoznačne pôjdeme po víťazstvo.

Prezradíte, za čo tréner mužstvo pochválil?
Nie, to si necháme pre seba. To čo fungovalo, by mali diváci vidieť aj v domácich zápasoch. To, čo nám nevychádzalo, musíme zmeniť. Tiež to však ostáva v kabíne.

Čo viete o vašom pondelňajšom súperovi?
S Torpedom sme sa stretli v príprave. Vieme, že jeho hráči radi dohrávajú súboje. Na to sa pripravíme a uvidíme, čo zápas prinesie. Sústredíme sa na seba a vlastný výkon.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný